Algemeen

'Tetris'-film komt eraan... mét Nederlands hoofdpersonage

De film wordt gemaakt voor Apple met een opmerkelijke acteur in de hoofdrol.

door Zilko Tarici om 11:45 in Algemeen
Vandaag is bekend geworden dat Apple de rechten heeft bemachtigd van Tetris, een film waarin de geplaagde oorsprong van de klassieke puzzel-game wordt belicht. Taron Egerton (Kingsman: The Golden Circle) speelt de hoofdrol van Henk Rogers, een Nederlandse(!) videogame-ontwerper die als eerste de rechten wist te bemachtigen om het spel op spelcomputers uit te brengen. Tetris bleek, zoals we allemaal weten, een van de meest gespeelde spellen ooit.

Henk raakte in de jaren '80 betrokken bij een enorm gevecht over de rechten van het spel. Deze strijd staat centraal in de film, die wordt geregisseerd door Jon S. Baird (Stan & Ollie). Het script werd geschreven door Noah Pink en Kingsman-regisseur Matthew Vaughn produceert.

Opnames in december
Bijrolacteurs in de film worden nog gezocht. Rollen die nog gecast moeten worden zijn o.a. die van Alexey Pajitnov, de bedenker van het spel, en zakenmannen Robert en Kevin Maxwell, een vader/zoon-duo dat nauw betrokken was bij de internationale strijd om de rechten van Tetris. De opnames zullen naar verwachting in december van start gaan in Schotland.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair