Kingsman: The Golden Circle (2017)

Reports of my death have been greatly exaggerated.

Deel twee in de Kingsman-reeks richt zich méér op cartooneske actie dan op verdere ontwikkeling van de personages.
play

5,7 details

  • 141 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
141 Min Verenigde Staten

Kingsman: The Secret Service introduceerde ons aan Kingsman - een onafhankelijke, internationale veiligheidsdienst die met de grootst mogelijke discretie werkt. Het doel: de wereld een veilige plek maken. In Kingsman: The Golden Circle, krijgen onze helden te maken met een nieuwe uitdaging. Als hun hoofdkwartier verwoest wordt, en de wereld gegijzeld, leidt hun reis hen tot de ontdekking van een bondgenoot in de Verenigde Staten, Statesman genaamd, die op dezelfde dag opgericht werd. In een nieuw avontuur, dat de kracht en flexibiliteit van de agenten op de proef stelt, moeten beide geheime organisaties samenwerken om een meedogenloze gezamenlijke vijand te verslaan, om de wereld te redden, iets dat een gewoonte geworden is voor Eggsy…

Regie
Matthew Vaughn
Cast
Channing Tatum, Colin Firth, Halle Berry, Julianne Moore, Jeff Bridges, Vinnie Jones, Mark Strong, Taron Egerton, Michael Gambon, Pedro Pascal, Keith Allen, Elton John, Gordon Alexander, Sophie Cookson, Björn Granath, Poppy Delevingne, Thomas Turgoose, Samantha Janus, Edward Holcroft, Hanna Alström, Mingus Johnston, Solomon Taiwo Justified, Tom Benedict Knight, Calvin Demba, Alexandra Ford, Tobi Bakare.
Release
20.09.2017
Release NL
21.09.2017
Release DVD
24.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Vaughn | Cast: Taron Egerton (Eggsy), Colin Firth (Harry Hart), Julianne Moore (Poppy), Mark Strong (Merlin), Pedro Pascal (Whiskey), Channing Tatum (Tequila), Jeff Bridges (Champ), Elton John (Elton John), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2017

Er is geen gebrek aan krankzinnige personages in Kingsman: The Golden Circle. Net zoals in voorganger Kingsman: The Secret Service verschijnt een 'larger than life'-slechterik ten tonele die de wereldvrede bedreigt met een bijzonder idioot en vergezocht plan. Ditmaal geen Samuel L. Jackson als megalomane schurk, maar een schmierende Julianne Moore, die zich in de rimboe van Cambodja heeft verschanst en pleit voor drugslegalisatie. Ongehoorzame volgelingen verandert zij binnen een mum van tijd in een broodje hamburger met ketchup.

Wie daar de lolligheid niet van inziet, kan beter wegblijven bij Kingsman: The Golden Circle. Personages en situaties moeten vooral met een flinke korrel zout worden genomen. Matthew Vaughns film kijkt namelijk weg als een uitzinnige parodie (op de spionagefilms uit de jaren zestig en zeventig), die in de allerhoogste versnelling op het scherm voorbijschiet. In dat licht is de eenvoud waarmee het plot in beweging komt ook heerlijk ouderwets: met één druk op de knop wordt het Kingsman-hoofdkwartier met langeafstandsraketten in de as gelegd, waarna een zoektocht naar de dader(s) kan beginnen.

alle artikelen (37)

Kingsman: The Golden Circle Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Na het leuke deel 1 toch wel met hoge verwachtingen uitgekeken naar deze film. Te hoge verwachtingen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kingsman: The Golden Circle

acties