'The Dark Knight'-trilogie is nu niet meer te maken

'The Dark Knight'-trilogie is nu niet meer te maken

Christopher Nolan gelooft niet dat hij nu nog die creatieve vrijheid zou krijgen.

Regisseur Christopher Nolan denkt niet dat de Dark Knight-trilogie nog gemaakt had kunnen worden tegenwoordig. Volgens hem was de creatieve vrijheid die hij bij het maken van de films kreeg, alleen mogelijk omdat filmstudio's nog niet te veel focus op superheldenfilms hadden liggen.

De trilogie is thematisch behoorlijk zwaar, maar wel bijzonder sterk en goed ontvangen. Van Warner Bros. kreeg Nolan niet alleen een budget van een kleine 200 miljoen dollar, maar ook creatieve vrijheid. De laatste Dark Knight-film kwam acht jaar geleden uit, in een heel ander filmklimaat.

Niet meer mogelijk
Nolan vertelde tijdens een interview dat hij de creatieve vrijheid die hij kreeg tijdens het maken van de Dark Knight-trilogie, nu niet meer verwacht en ook niet meer zal krijgen. Maar die vrijheid was wel keihard nodig toen hij de films maakte.

"Een voordeel dat we toen hadden, is dat je meer tijd kon nemen tussen vervolgen. Toen we Batman Begins maakten, wisten we niet dat we er nog een zouden maken en daar drie jaar voor nodig zouden hebben, en vervolgens vier jaar voor de volgende. We hadden de luxe van tijd. Het voelde niet als een machine, een commerciële machine voor de studio. Naarmate het genre succesvoller wordt, wordt de druk ook steeds groter. Het was gewoon de perfecte tijd om dit te maken."

NieuwsFilm

meest populair