Celebrity

Deze populaire Marvel-acteur weigert seksscènes vanwege zijn geloof

Mahershala Ali verbond een belangrijke eis aan zijn eerste grote filmrol.

door FilmTotaal om 12:58 in Celebrity
Mahershala Ali speelt vanwege zijn geloofsovertuigingen geen seksscènes. Zijn eerste grote filmaanbod heeft hij daardoor zelfs bijna moeten weigeren. Dat onthult de acteur, die gecast is als de Marvel-vampier Blade, in de podcast Mind Power Mixtape van Common.

Mahershala Ali (46) moest een aanbod van regisseur David Fincher voor een rol in The Curious Case of Benjamin Button (2008) bijna afslaan. In het script stond namelijk een scène waarin zijn personage Tizzy Weathers seks zou hebben met dat van Taraji P. Henson.

En dergelijke scènes wil Ali niet spelen, omdat hij moslim is. "Toen ik te horen kreeg dat ik de rol aangeboden had gekregen, zei ik dat ik deze alleen kon accepteren als die seksscène zou worden geschrapt", vertelt hij tegen hiphopartiest en collega-acteur Common. "Ik weiger seks te simuleren".

Gelukkig voor Ali vond Fincher dat geen probleem. In de film kussen de twee personages en verdwijnen ze daarna uit beeld. "Meer kon ik niet doen, omdat ik mijn geloof wil respecteren", aldus de tweevoudig Oscarwinnaar.

NieuwsFilm

meest populair