Deze beroemde regisseur werd 2x afgewezen voor 'Spider-Man'

Deze beroemde regisseur werd 2x afgewezen voor 'Spider-Man'

David Fincher kreeg tweemaal de kans om een film over 'Spider-Man' te maken. Hoe had dat er dan uit gezien?

Regisseur David Fincher staat door de komende release Mank weer volop in de spotlights. Dan komen ook oude projecten naar boven. Ook de projecten die niet geslaagd zijn...

Alhoewel Batman misschien meer bij Fincher had gepast, was hij bijna betrokken bij twee Spider-Man projecten! Zowel in 1999 als in 2010 was hij bijna regisseur van een Spidey-flick.

Sam Raimi
Fincher was in de jaren 1999 en 2000 in de race om de "eerste films" in de live action franchise te regisseren. Fincher had echter niet in willen zoomen op zijn origin story, maar op een al rondslingerende Spidey (zoals we hem onder meer uit de Spider-Man PS4 Game kennen).

Dit werd gezien als een te riskante manier om de beroemde Marvel-held op het witte doek te brengen. Uiteindelijk viel Fincher af en kreeg Sam Raimi de kans.

Veiligere keus
Ook in 2010 viel Fincher vroegtijdig af. Sony zag het niet zitten om de reboot te maken met de versie die Fincher in zijn hoofd had: de studio vond zijn versie te uniek en te ver afstaan van de Raimi-versie van de wegslingeraar. Uiteindelijk kreeg Marc Webb de baan.

Gwen Stacy & Green Goblin
Wat was dan die originele en frisse blik op het karakter, waar Sony niet aan wilde? Fincher legt het zelf even uit:

"Mijn impressie van Spider-Man en wart hij zou kunnen zijn, is heel anders dan wat Sam [Raimi] deed of wat Sam wilde doen. Ik denk dat de reden dat hij die film regisseerde, was omdat hij de komische superheld wilde laten zien. Ik was nooit geïnteresseerd in het ontstaansverhaal. Een man die gebeten wordt door een rood-blauwe spin: het was gewoon een probleem voor mij. Ik wilde beginnen met Gwen Stacy en de Green Goblin, en ik wilde Gwen Stacy vermoorden. De studio en Marvel vonden dat te riskant."

NieuwsFilm

meest populair