Celebrity

Ook John Cleese afgebrand en 'transfoob' genoemd na support J.K. Rowling

De 81-jarige acteur neemt het op voor J.K. Rowling maar dit komt hem duur te staan.

door FilmTotaal om 11:16 in Celebrity
De Britse schrijfster, J.K. Rowling, is wel al vaker negatief in het nieuws verschenen i.v.m. transfobe uitspraken. Afgelopen zomer was er weer de nodige ophef, nadat Rowling kritisch reageerde op een artikel waarin wordt gesproken over 'mensen die menstrueren'. Ook haar nieuwe boek, Troubled Blood, kwam onder vuur te liggen.

De schurk van het verhaal is namelijk een man die zich verkleedt als vrouw. In de ogen van heel wat mensen zet Rowling hiermee (opnieuw) een negatief beeld neer van transgenderpersonen. Acteur John Cleese neemt het nu voor haar op.

Verdediging
Cleese, voornamelijk bekend van de Monty Python groep, ondertekende eind september al een brief waarin J.K. Rowling wordt gesteund. Nu laat Cleese zich er ook zelf over uit.

Naar aanleiding van de brief werd Cleese namelijk op Twitter gevraagd waarom hij mensen niet gewoon kan laten zijn wie ze willen zijn, waarop Cleese als vervolg op reageerde: ''Diep vanbinnen wil ik een Cambodjaanse politieagente zijn. Is dat toegestaan of onrealistisch?''Kritiek
Dit schoot ook weer de nodige mensen in het verkeerde keelgat. Cleese liet het hier echter niet bij en kwam weer met een nieuwe reactie: ''Ik vrees dat transgenders mij niet echt interesseren. Ik hoop gewoon dat ze gelukkig zijn en dat mensen hen vriendelijk behandelen''.

Nog een keer
Ook hier was niet iedereen het mee eens. Cleese gaf wel toe dat hij weinig van transseksualiteit afweet en tweet: 'Een atlete die ooit een man was en het opneemt tegen andere vrouwen die altijd vrouwen zijn geweest, heeft volgens mij een voordeel omdat ze mannenlichaam heeft geërfd. Die zijn gewoonlijk groter en sterker dan vrouwenlichamen. Ben ik nu een transfoob?''NieuwsFilm

meest populair