Algemeen

Goed nieuws voor 'Gremlins 3'

Scenarist Chris Columbus is overtuigd over de aanpak van een derde film.

door Zilko Tarici om 08:57 in Algemeen
Het is alweer een tijdje geleden dat we een update hebben gekregen over Gremlins 3, maar als de sequel er komt, kunnen fans erop rekenen dat de film trouw blijft aan de toon van de eerdere films.

Tijdens een interview met Collider gaf scenarist [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/1180]Chris Columbus[/url, die doorbrak met het script van Gremlins, een update over het derde deel:

"Ik wil de film nog steeds heel graag maken. Een script ligt al klaar. We werken nu nog aan wat gedoe rond de rechten en proberen te bepalen wat het juiste moment is om te beginnen met de productie. Ik zou de film op dezelfde manier als vroeger maken: echte poppen en geen CGI. Afgezien van een enkel moment, want we gebruikten ook stop-motion voor de eerste film, maar je hoeft niet veel CGI te verwachten in Gremlins 3."

Geduld is een schone zaak
In 2017 had Columbus het al over een 'duister en gestoord' script dat hij had geschreven voor een derde deel, maar ook toen waren er al problemen met de rechten. In 2019 was er echter goed nieuws, want Warner Bros. kreeg toen de rechten van de naam en franchise weer in bezit. Kort daarna werd het groene licht gegeven voor een animatieserie over de Gremlins, die volgend jaar naar HBO Max komt. Het succes van die serie zal waarschijnlijk mede bepalen of Gremlins 3 er komt.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Jeetje, Chris Columbus. Eigenlijk was dat ooit best een grote naam. Bekwame regisseur. Heel lang niets van gehoord. Wat is er met hem gebeurd?

meanrat

Avatar

@23VD23, na Pixels in 2015 te hebben gemaakt is ie 5 jaar later weer actief en levert binnenkort een Netflix film af: The Christmas Chronicles 2. Daarna gaat ie verder met Five Nights at Freddy's (al bezig met filmen) en gaat het gerucht dat ie dáárna The Secret Lives of Road Crews gaat maken. Geen idee wat dat is.

Maar alsof ik zoveel weet van films. Haal dit hierboven gewoon van IMDB af.

23VDV23

Avatar

^Thanks. Jeetje. Dat is wel andere koek dan een aantal van de familieklassiekers die hij heeft gemaakt. Naast het genoemde Gremlins toch ook 'gewoon' de regie gedaan bij Home Alone 1 en 2, Mrs Doubtfire en de eerste twee Harry Potter films. Is verantwoordelijk geweest voor het casten van de belangrijkste acteurs in die franchise en heeft daarmee toch een behoorlijke basis gelegd, naast het feit dat hij deel 3 ook nog produceerde. Beetje afgegleden dus of bewust een stap terug gedaan. Hij zal z'n redenen wel hebben gehad. Maar ergens toch jammer. Vergelijkbaar met Robert Zemeckis de laatste pakweg 15 a 20 jaar.

meanrat

Avatar

^En als je verder kijkt dan de regisseursneus lang is, dan heeft Chris niet stilgezeten ofzo. Hij heeft enkele films geproduceerd. Waaronder eentje die je niet zou verwachten: The Lighthouse van Robert Eggers. Een andere Netflixproductie heeft hij ook weten te produceren: I Kill Giants. Een niet onaardige film.

Fluffer

Avatar

Dat blijft ma a r duren terwijl het er ooit toch wel van komt , graag een sfeerrijke film als de eerste en niet als die zwakke tweede film .

Gigan72

Avatar

Met alle respect voor Chris maar waarom doet Joe Dante de regiseur van deel 1 en 2 dit niet ?
Weet iemand dat ?

worship Mothra

Avatar

Ik vind de versie uit de Twilight zone film toch beter/enger. Zoiets zou ik wel weer willen zien.

NieuwsFilm

meest populair