'Fantastic Beasts'-franchise herhaalt de grootste fout van het DCEU

'Fantastic Beasts'-franchise herhaalt de grootste fout van het DCEU

Helaas gaat het qua focus nog niet helemaal lekker.

De Fantastic Beasts-vervolgen herhalen mogelijk de grootste fout van het DC Extended Universe. De eerste film was nog behoorlijk verfrissend, met een geinig verhaal en uitgangspunt waarin door Newt Scamander gezocht moest worden naar magische dieren die in New York City ontsnapt waren.

De film eindigde echter ermee dat Gellert Grindelwald centraal bleek te staan, evenals Albus Dumbledore. De focus lag ineens niet meer op de nieuwe personages en leuke magische wezens, maar op elementen waar we al bekend mee waren.

Fout van het DCEU
De nieuwe film, The Crimes of Grindelwald, verlegde de focus van Newt Scamander en zijn reizen, naar Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald. Ook zagen we ineens de verloren broer Aurelius van Albus.

Maar wat deed het DCEU dan precies mis en wat heeft dat met Fantastic Beasts te maken, horen we je al denken? Dat is eigenlijk precies hetzelfde, namelijk te snel te veel willen. Het DCEU werd gelanceerd met Man of Steel en groeide vervolgens met Batman v Superman ineens één film later al uit tot een franchise met Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg.

Niemand kreeg daardoor echt de kans om te groeien tot een echt personage met hart en ziel. Gelukkig realiseerde het team van DC zijn fout en is die nu lang en breed hersteld. Maar rond de Wizarding World lijkt men dat nog niet zo gerealiseerd te hebben en werd de DCEU-fout dunnetjes overgedaan.

In plaats van de personages de tijd te gunnen om te groeien, ging men meteen los door de focus te verleggen van de nieuwe personages naar de oude bekenden. Behoorlijk zonde, want het zet alle druk op de aankomende derde film.

NieuwsFilm

meest populair