Algemeen

Fans hebben volop vragen over Mads Mikkelsen als nieuwe Grindelwald; hadden liever Colin Farrell teruggezien

Sommige fans blijven trouw aan Johnny Depp en houden vol de filmreels geheel te boycotten.

door Jeffrey Kouters om 13:09 in Algemeen
De meningen over Mads Mikkelsen als opvolger van Johnny Depp in de Fantastic Beasts-films zijn verdeeld. Hoewel veel fans enthousiast reageren op zijn casting, zijn sommige helemaal klaar met de reeks. Ook leven er nog een hoop vragen.


Niet te missen:Gellert Grindelwald krijgt in Fantastic Beasts 3 voor de derde keer een nieuw uiterlijk. In de eerste film was de duistere tovenaar vermomd als Colin Farrell en werd pas aan het einde zijn ware gedaante onthuld: dat van Johnny Depp. Nu die laatste vertrokken is, krijgt Grindelwald weer een metamorfose, omdat Mads Mikkelsen de rol overneemt.

Magische verklaring of niet?
Hoe gaat regisseur David Yates die gedaanteverandering verklaren? Dat vragen fans zich af. Blijft deze onbesproken, net als de acteurswissel van Dumbledore destijds? Of toont Yates hoe Depps Grindelwald zich omtovert tot Mikkelsens Grindelwald?

Voor dat laatste scenario is immers al het nodige grondwerk gelegd, maar daarvoor zou Depp wel nog even moeten terugkeren voor een korte scène waarin dat wordt gevisualiseerd.Fans merken in dit kader ook op dat een terugkeer van Farrell logischer was geweest. Hij is echter druk met de opnames van The Batman. En het filmschema is door het vertrek van Depp - bovenop de coronapandemie - sowieso een hele uitdaging. De opnames zijn immers al sinds september bezig en Mikkelsen moet al zijn scènes nog opnemen (althans, voor zover we weten).

Verdeelde reacties
Het negeren van de situatie lijkt misschien toch de beste optie. Het grootste deel van het publiek zal waarschijnlijk begrijpen dat Mikkelsen hetzelfde personage speelt.

En hoewel veel fans niet kunnen wachten op zijn interpretatie van de rol, heeft een deel van de Harry Potter-fanclub de derde film alvast geboycot. Zij vinden dat Warner Bros. Depp zwaar onrecht heeft aangedaan en eisen onder meer met petities dat hij terugkeert. Maar de kans dat dat nog gaat gebeuren, is nagenoeg nul.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Symn

Avatar

Laf dat ze Depp hebben laten vallen. Hij was bovendien érg goed als Grindelwald.

centr1no

Avatar

Ze hebben Depp er toch alleen maar in gedaan voor de publiciteit en de naam.
Raar idee om voor hetzelfde karakter een andere acteur te nemen want 'magische vermomming'.
Alsof Depp er niet keurig uit kan zien voor het ene karakter en freaky voor een ander. Net als Farrell trouwens.
Maar voor film 2 moest er iemand bij die wat meer publiek trekt.

baron nostalgia

Avatar

Deze rol behoort toe aan johnny depp mads mikkelsen zal nooit zo goed wordt als hij net als dat minder goed was als hannibal lecter dan Anthony hopkins

Bilbo

Avatar

Wacht... hoe is de terugkeer van Farrell logisher? Farrell, die (ook al was het een vermomde Grindelwald) qua uiterlijk een ander personage moest voorstellen. Dan beter een volledig nieuw gezicht dan een gezicht dat in de fictieve wereld tot een ander persoon behoort.

Ik vind het sowieso een beetje gek dat de omwisseling van Depp naar Mikkelsen per se verklaard moet worden. We zijn nu allemaal op de hoogte van de verandering, en mensen die dat niet zijn leg je gewoon simpelweg uit dat dit een nieuwe acteur is. Zo'n meta-verklaring is helemaal niet nodig; dat gebeurde ook niet toen Dumbledore een nieuwe acteur kreeg, bijvoorbeeld.

X-pool

Avatar

Boycot

Artificialis

Avatar

Het boeit mij geen ene mallemoer wie Gellert Grindelwald gaat spelen. Van mij part komt God zelf naar beneden om het over te nemen. Zolang de rol niet aan Johnny Depp wordt teruggeven hoef ik de film niet te zien.

Luizelgespuizel

Avatar

Vind het wel grappig dat mensen hier Depp als soort van geweldig acteur zien terwijl zowel Farrell als Mikkelsen dat eigenlijk zijn. De vervanging van Depp zal alleen maar beter zijn voor de serie.

23VDV23

Avatar

Waarom die hang naar verklaring? Dat was er toch ook niet toen Richard Harris overleed en er een andere Dumbledore moest komen. Of Maggie Gyllenhaal ipv Katie Holmes als Rachel in The Dark Knight. Of een andere Jennifer in de sequels van Back to the future. Etc. etc.

Overigens vind ik dat daar een slechtere keuze is gemaakt dan hier. Los van het feit dat Depp van mij niet vervangen had hoeven worden vind ik Mads Mikkelsen een fantastische acteur. Colin Farrell de rol laten overnemen was verhaaltechnisch juist veel vreemder geweest. Waarom zou Grindelwald dat uiterlijk opeens opnieuw aannemen? Dan moet je er weer allerlei kromme redeneringen tegenaan gaan gooien om dat te verklaren, terwijl het hier een kwestie is van accepteren dat het simpelweg een andere acteur is in dezelfde rol.

NieuwsFilm

meest populair