Algemeen

'Justice League'-oorlog Ray Fisher met Joss Whedon gaat door

Het is wel een beetje een eenzijdige oorlog.

door Bram de Groot om 10:29 in Algemeen
Al enige maanden maakt acteur Ray Fisher jacht op regisseur Joss Whedon. De Cyborg-acteur beschuldigt de regisseur van ongepast gedrag op de set van de DC-superheldenfilm Justice League (2017), toen hij de taak overnam van Zack Snyder.

Deze week werd duidelijk dat Whedon is opgestapt bij de serie The Nevers die hij zou maken voor HBO. De filmmaker meldde dat hij vertrekt omdat de serie hem teveel energie vraagt gedurende de COVID-19 situatie. Tevens zou hij meer energie in zijn privéleven willen steken.

Andere reden volgens Fisher
Fisher was er als de kippen bij om te melden dat het vertrek te maken heeft met een onderzoek naar het gedrag van Whedon. "Het JL-onderzoek van WarnerMedia is nu al meer dan drie weken in volle gang. Dit is er ongetwijfeld een gevolg van," aldus de acteur. Hieronder zijn complete reactie.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

John Boyega, Ray Fisher...ze op één hoop gooien is waarschijnlijk kort door de bocht, maar in beide gevallen krijg ik er een nare bijsmaak van. Als mensen niet gelijk behandeld worden moet dat aan de kaak worden gesteld. En al helemaal als er daadwerkelijk zoiets heeft gespeeld rondom Whedon als wat Fisher beweert. Dan gaat dat nog een stap verder. Echter kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat in beide gevallen er méér persoonlijke agenda bij komt kijken dan puur het aankaarten van een breder probleem. Er komt een onderzoek naar Whedon, waarom dan ieder ding aangrijpen om publiekelijk na te trappen? Hetzelfde geldt voor Boyega: je krijgt je gesprek, je hebt je uitgesproken, maar wel pas na het aflopen van je contract en te pas en te onpas. De motieven lijken niet helemaal zuiver en dat niet alleen: ze beginnen met het vragen om een vinger, die krijgen ze, en willen zodra ze het gevoel hebben dat ze 'leverage' hebben opeens de hele hand. Het gaat steeds een stap verder. Symptomatisch voor de omgangsvormen van vandaag de dag.

Artificialis

Avatar

Ray Fisher is een pestjoch dat op de wagen is gesprongen waar het #MeToo, #BLM, #TimesUp, #BelieveWomen, #IStandWith, #Cancel, #Woke en #SJW volk ook op zit. Een kar die binnenkort rechtstreeks het ravijn in rijdt. Deze jongen hoeft net als zoveel anderen er niet meer op te rekenen dat er nog met hem samengewerkt gaat worden. Ray Fisher maakt er een soort persoonlijke vendetta van. Onprofessioneel en acteuronwaardig.

GreenHornet

Avatar

Als ik de studio was lekker de poot stijf houden. Probeer zoveel mogelijk politiek buiten de deur te houden.

Master Of Films

Avatar

+1 23VDV23.

Een medaille heeft 2 kanten.

Justice League producer Jon Berg claims Cyborg actor Ray Fisher was upset about being asked to say "Booyah," the character's catchphrase.
Wat ook mee telt is dat zijn vriendje Snyder door omstandigheden weg moest.

John Boyega & Ray Fisher gedragen zich als Diva's van Hollywoke. Sommige dingen moeten binnenshuis besproken worden. Niet de vuile was buiten gaan hangen, zoals bovenstaande tweet van Fisher.

Ze mogen wel oppassen! Want niet iedere producent staat hierom te springen, als ze later alsnog een mes in de rug gaan krijgen. Of het nou terecht is of niet.

23VDV23

Avatar

@Ridjiddo: Klopt, ik had het anders moeten formuleren: mensen vinden het waarschijnlijk kort door de bocht om ze op één hoop te gooien, maar toch zie ik een kwalijke trend waar ze zich beiden schuldig aan maken. Namelijk misbruik maken van een slachtofferpositie. Dat is in allerlei opzichten iets enorm zwaks. Ze pleiten als het ware voor betere omgang tussen mensen, maar zijn door dit soort gedrag nou niet bepaald een goed voorbeeld voor hoe het wel moet.

En @Master: precies. Waarom die vuile was buiten hangen als het binnenskamers kan? Ik kan me nog voorstellen dat je op een gegeven moment uit de school klapt omdat het binnenskamers niet lukt als het écht dringend is. Zo zijn de misstanden van Weinstein of Spacey bv ook aan de kaak gesteld. Maar als je in het wilde weg blijft schreeuwen zegt dat ook iets.

23VDV23

Avatar

^Op een manier die in ieder geval gematigder en minder schreeuwerig is dan deze twee heren. Er is een verschil tussen een paar keer, op specifieke momenten, je punt duidelijk maken en ieder klein ding aangrijpen om dat te doen. Doe je dat laatste, dan gaat je dat tegenwerken. Ik gun iedereen die zich onvoldoende gerepresenteerd voelt gehoord te worden. Maar op deze manier schiet je door en jaag je vroeg of laat mensen tegen je in het harnas. Dan bereik je alsnog niet wat je wíl bereiken, misschien zelfs integendeel en ga je als je zo blijft denken alleen maar harder schreeuwen, waardoor het een gebed zonder end wordt. Dat is het hele verhaal van polarisatie. Iemand als Trump is daar (terecht) van beschuldigd, maar mensen die dit op deze manier aanpakken zijn eigenlijk niet veel beter.

Jij ergert je aan 'framen' en 'bestempelen'. Mensen als Fisher en Boyega doen puur en alleen door de manier waarop ze dit aanpakken hetzelfde. Bovendien zit jouw eigen betoog ook vol allerlei aannames. Je gaat ervan uit dat de studio's niets naar buiten brengen 'wss om juridische redenen'...dat weet je toch ook niet? Wat moeten ze bij Warner/DC dan doen? Whedon maar veroordelen en aan de schandpaal nagelen omdat er geluiden zijn? Ook dat is een probleem: mensen worden al veroordeeld voordat er gedegen onderzoek is geweest.

En er lijkt niets te veranderen? Er is de laatste jaren juist heel veel oog voor verandering. Er zijn de laatste jaren wel echt hier en daar terecht vingers op zere plekken gelegd, maar het heeft ook tijd nodig. En we zitten nu in een periode waarin er altijd het gevaar is dat er mensen zijn die misbruik maken van dat wat er speelt voor puur en alleen eigen gewin. Ga je daar te makkelijk in mee, dan bereik je ook niet de harmonie die je juist wil, maar krijg je het andere uiterste. Dus dat ook daar tegengeluid op komt is geoorloofd. Dat het op het gemiddelde feestje in culturele kringen (ik bevind me er zelf in) not done is om de impliceren dat er gekke, linkse, achterbakse, mediageile SJWs zijn wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

STYD

Avatar

Snap niet dat mensen zich zo druk maken. Iedereen weet dat Hollywood een nasty wereld is. Het zal mij allemaal een worst wezen. Ze doen maar wat ze willen, zolang er maar nog leuke films uit Hollywood komen ben ik tevreden.


RobzZ01

Avatar

@23VDV23,

Ik denk ook dat je je wellicht teveel laat leiden door alle artikelen die over de heren geschreven worden, mede door Filmtotaal.

Een Boyega of Fisher die uiten hun frustratie of mening op Twitter zoals ieder ander dat doet. Dat is niet meer dan een simpel Tweetje. Doe ermee wat je wilt. Er gaan dagelijks miljoenen Tweets uit.

Als media en sites, zoals Filmtotaal, elke keer een Tweetje gaan uitlichten en er een artikel aan gaan wijden zoals nu het geval is wordt alles ook veel groter gemaakt dan het is. Dan wordt er een vergrootglas op het Tweetje gelegd alsof de heren net een persconferentie hebben gegeven waarin ze even hun hart moesten luchten.

Dán lijkt het spektakel. Dán lijkt het schreeuwerig. Er is niks schreeuwerig aan een Tweetje. Een mediacircus om het Tweetje bouwen is schreeuwerig en dat bereikt het averechtse effect bij mensen. Mensen die zich storen aan de continue stroom van berichten. Alsof ze een follower zijn op Twitter, terwijl ze dat vaak bewust niet zijn. En dan verzet je je vaak ook tegen de boodschap terwijl in de kern Boyega en Fisher gewoon in hun recht staan.

NieuwsFilm

meest populair