Ook de Amerikaanse rockband Heart krijgt een biopic

Ook de Amerikaanse rockband Heart krijgt een biopic

De film zal gemaakt worden door Amazon Studios.

Muzikale biopics zijn op dit moment erg in. Denk bijvoorbeeld maar aan Bohemian Rhapsody rondom de legendarische groep Queen, Rocketman over het leven van Elton John maar ook de muziekfilm A Star is Born wist hoge ogen te gooien. Nu krijgt ook de Amerikaanse rockband Heart een biopic.

Heart is gevormd in de jaren zeventig en werd bekend met nummers zoals 'hardrock'-songs Magic Man en Barracuda, terwijl nummers als Dreamboat Annie, Lighter Touch en Dog & Butterfly een zachtere kant tonen. De zangeres van de band, Ann Wilson, laat nu weten de handen in elkaar te slaan met Amazon Studios voor een biopic.

Wat te verwachten
De film wordt het regiedebuut van Carrie Brownstein, zangeres van de punkband Sleater-Kinney die acteerde in onder meer Carol en Don't Worry, He Won't Get Far on Foot. Ze zal ook het script voor haar rekening nemen.

Het verhaal zal zich voornamelijk focussen op Wilson en haar zus Nancy, de andere zangeres van de band. De met een Oscar bekroonde actrice Anne Hathaway heeft al laten weten graag te willen spelen in de film, maar Wilson ziet dit niet zitten: ''Het klopt dat Anne Hathaway interesse heeft getoond om me te vertolken, maar ik denk echter dat ze niet helemaal geschikt is voor de rol''.

NieuwsFilm

meest populair