Algemeen

Streamingrechten 'No Time to Die' waren véél duurder dan we tot nu dachten

No Time to Die was echt ontzettend duur.

door Jim Pedd om 19:07 in Algemeen
We hoorden enige tijd geleden dat MGM geprobeerd heeft om de streamingrechten op No Time to Die te verkopen. De productiemaatschappij wilde 600 miljoen dollar voor de exclusieve streamingrechten en bood deze onder meer aan Netflix en Apple TV+ aan.

Maar vandaag schrijft de LA Times dat dit bedrag niet klopt. Er zou nog veel meer geld gevraagd zijn. In plaats van 600 miljoen dollar, zou MGM ingezet hebben op maar liefst 800 miljoen dollar, stukken meer dan verwacht voor de nieuwe Bond-film.

Bioscooprelease of niet?
We horen de laatste tijd meer over een streamingrelease van de laatste Bond-film van acteur Daniel Craig. De film had allang in de bioscopen moeten draaien, namelijk vanaf november 2019, maar is meermaals uitgesteld. Voor MGM is het daardoor een dure aangelegenheid.

De filmstudio had - zoals gebruikelijk is bij dit soort peperdure filmproducties - een reeks leningen afgesloten om de boel te financieren. Die leningen kosten 1 miljoen dollar aan rente per maand, waarmee er voor de filmstudio veel aan gelegen is om de film zo snel mogelijk uit te brengen of in elk geval heel wat geld te kunnen verdienen om de leningen af te betalen.

Vooralsnog heeft niemand een winnend bod uitgebracht op de streamingrechten en staat de film gepland voor een bioscooprelease in april 2021.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

800 miljoen is te veel. MGM heeft een marktwaarde van tussen de 2 en 4 miljard dus dan kun je net zo goed de hele studio overnemen.

Master Of Films

Avatar

^
Apple of Amazon kunnen de kandidaten zijn om MGM over te nemen.

SunChaser

Avatar

Alleen is de film niet alleen van MGM. Er zitten veel partijen met geld en rechten in dus die 800 miljoen is ws om die partijen te compenseren.

Verder hebben de sponsors ook wel wat te zeggen. Die hebben miljoenen betaald om in de bios gezien te worden

Spider-fan

Avatar

Ik ben echt benieuwd of ie het allemaal waard is en het niet tegenvalt als ie eindelijk uitkomt.

Wat me wel opvalt is hoe goed ze de plot geheim weten te houden. Ik heb echt nog geen idee waar het over gaat en wat Safin's technologie is - misschien toch weer iets met radio-activiteit, maar ik hoop op iets originelers. Klonen wordt veel genoemd maar dat klinkt weer iets te fantastisch - de Bondfilms zijn realistischer geworden qua plots, ze gaan nu meer over dingen die echt kunnen en hoewel klonen bestaat, met mensen is het nog niet gedaan om wetenschappelijke en ethische redenen. Het zat wel in één van de games, geloof ik.

Het enige wat echt uitgelekt is, is een call sheet die een scène beschrijft waarin een meisje wordt gered dat zeer waarschijnlijk de dochter van Madeleine is, waardoor aangenomen wordt dat zij en Bond een dochter hebben. Maar zelfs dit nieuws is vrij onduidelijk.
Met andere woorden: voor een maatschappij die films maakt over een spion weten ze zelf ook erg goed hun geheimen te bewaren.

Nature

Avatar

Het is niet eens zeker of het een goede film is.

Bigds9fan

Avatar

"de Bondfilms zijn realistischer geworden qua plots, ze gaan nu meer over dingen die echt kunnen"

James Bond, zogenaamd de beste poker speler van MI6 die trapt in een "tell". Dat vond ik zelf weer heel ongeloofwaardig.

De serie Star Trek: Picard begint zelfs met een scene waarin Data een "tell" faket maar Picard heeft hem toch door.

Als ze een leukere dame hadden gekozen als nieuwe "007" dan had ik de film nog wel willen zien maar nu...laat maar.

Sunspot

Avatar

Wat een kut positie hebben die makers dan, jeetje.

En DVD verkopen ook steeds minder, merchandise volgens mijnooitecht populair van JB.

Misschien voor minder 'verkopen' en dan bepaalde constructies in contracten

kokosnoot

Avatar

Tis maar wat een gek er voor geeft. Je kan altijd alles vragen maar de echte markt bepaalt de waarde.

Spider-fan

Avatar

Bigds9fan:

Met realistisch bedoel ik iets anders dan geloofwaardig. Ik vind Skyfall een zeer ongeloofwaardige film die van geen kanten klopt. Wat ik bedoel is dat de meer 'fantastische' elementen in de films een beetje verdwenen zijn. Dit komt naar mijn idee door alle kritiek op Die Another Day waarin een onzichtbare auto voor kwam. De plots van de Craig films, ongeloofwaardig of niet, gaan wel over dingen die zouden kunnen in het echt. Klonen van mensen zou wat té science-fiction zijn voor een Bond-film nu naar mijn idee. In een Brosnan film zag ik dat nog wel gebeuren, maar niet bij de films van Craig. Het zou kunnen dat ze dat soort dingen terugbrengen, maar je verwacht dat ze zijn laatste film meer in de stijl van zijn andere houden.
Overigens ging Casino Royale over de tijd dat Bond net begint bij MI6, door de hele film heen maakt hij continu fouten omdat hij nog niet zo ervaren is. Daar kan dit ook onder vallen.

Ik heb wel het gevoel dat Safin's plan/technologie iets met de zee te maken heeft. Hij voert experimenten uit in water. Maar wat het precies is vind ik heel moeilijk te zeggen.

NieuwsFilm

meest populair