Streamingrechten 'No Time to Die' waren véél duurder dan we tot nu dachten

No Time to Die was echt ontzettend duur.

We hoorden enige tijd geleden dat MGM geprobeerd heeft om de streamingrechten op No Time to Die te verkopen. De productiemaatschappij wilde 600 miljoen dollar voor de exclusieve streamingrechten en bood deze onder meer aan Netflix en Apple TV+ aan.

Maar vandaag schrijft de LA Times dat dit bedrag niet klopt. Er zou nog veel meer geld gevraagd zijn. In plaats van 600 miljoen dollar, zou MGM ingezet hebben op maar liefst 800 miljoen dollar, stukken meer dan verwacht voor de nieuwe Bond-film.

Bioscooprelease of niet?
We horen de laatste tijd meer over een streamingrelease van de laatste Bond-film van acteur Daniel Craig. De film had allang in de bioscopen moeten draaien, namelijk vanaf november 2019, maar is meermaals uitgesteld. Voor MGM is het daardoor een dure aangelegenheid.

De filmstudio had - zoals gebruikelijk is bij dit soort peperdure filmproducties - een reeks leningen afgesloten om de boel te financieren. Die leningen kosten 1 miljoen dollar aan rente per maand, waarmee er voor de filmstudio veel aan gelegen is om de film zo snel mogelijk uit te brengen of in elk geval heel wat geld te kunnen verdienen om de leningen af te betalen.

Vooralsnog heeft niemand een winnend bod uitgebracht op de streamingrechten en staat de film gepland voor een bioscooprelease in april 2021.

NieuwsFilm

meest populair