Deze maand 5 grote nieuwe films in de bioscoop

Deze maand 5 grote nieuwe films in de bioscoop

Genoeg vermaak op het witte doek.

December is van oudsher een maand om minstens één keer naar de bioscoop te gaan. Er verschijnen dan namelijk veel nieuwe films, vaak in verschillende genres. Deze december is alles anders, maar toch zijn er enkele zeer grote releases!

Hieronder een Top 5 met grote films die deze maand in de bioscoop verschijnen. Uiteraard draaien er nog veel meer (nieuwe) films in de bioscopen en filmhuizen te zien. Check hieronder ons release-overzicht en uiteraard de recensies.

1. Wonder Woman 1984 (16 december)

Regie: Patty Jenkins | Hoofdrollen: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Robin Wright Penn, Connie Nielsen, Gabriella Wilde

We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman's volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord en Cheetah. Na lang wachten is dit de tweede échte blockbuster na de start van de coronacrisis en daarom de logische nummer één in dit lijstje.



2. De Slag om de Schelde (17 december)

Regie: Matthijs van Heijningen | Hoofdrollen: Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton

November'44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.



3. Monster Hunter (3 december)

Regie: Paul W.S. Anderson | Hoofdrollen: Milla Jovovich, Ron Perlman, Meagan Good, Tip 'T.I.' Harris, Diego Boneta, Tony Jaa, Josh Helman, Jin Au-Yeung

Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld, ontdekken ze dat deze onbekende plek vol levensgevaarlijke dreigingen zit, waar gigantische en angstaanjagende monsters leven, die niet te stoppen zijn met hun wapens. Tijdens hun wanhopige strijd om te overleven ontmoet de eenheid de mysterieuze Hunter, die de machtige wezens telkens een stap voor weet te blijven.



4. The Midnight Sky (10 december)

Regie: George Clooney | Hoofdrollen: George Clooney, Felicity Jones, Kyle Chandler, David Oyelowo, Demián Bichir, Miriam Shor

In deze Netflix-film volgen we Augustine, een eenzame maar briljante wetenschapper in het noordpoolgebied. Hij moet alles op alles zetten om te voorkomen dat Sully en haar mede-astronauten terugkeren naar aarde tijdens een mysterieuze wereldramp. Vanaf 23 december staat deze film ook op Netflix. Daarvoor draait de film (beperkt) in de bioscopen.



5. The Croods: A New Age (16 december)

Regie: Joel Crawford | Hoofdrollen: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Peter Dinklage, Leslie Mann, Catherine Keener

De Croods hebben de nodige gevaren en rampen overleefd: niet alleen gevaarlijke prehistorische dieren, maar ook het vriendje van hun dochter. Nu krijgen ze een compleet andere uitdaging die hun levens op z'n kop zet. In hun zoektocht naar een nieuwe woonplek stuiten ze op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie woont: de Betermans.



NieuwsFilm

meest populair