Featured

Fun Fact: Glenn Close weigerde "slappe huilscène" in 'Air Force One'

Ze wilde een sterke vrouw neerzetten...

door Arjen Rooseboom om 06:56 in Featured
Misschien wel net zo krachtig als Harrison Ford's vertolking van de president, is de rol van Glenn Close als vice-president tijdens de kaping van het bekendste vliegtuig ter wereld, Air Force One.

Close bleef kalm en stoïcijns tijdens de situaties in de Situation Room van het Witte Huis, maar dat was niet altijd de bedoeling. Tijdens een interview met VANITY FAIR onthulde Close dat ze toentertijd vocht om het script in de politieke actiethriller te veranderen zoals we die vandaag kennen:

"Ik weet nog een scène rond die tafel waarbij ik huilend moest instorten. Ik dacht 'Natuurlijk alleen maar weer omdat ik een vrouw ben' en zei 'Dat ga ik niet doen. Dat gebeurt niet bij mijn vice-president. Die barst niet in tranen uit, maar gaat de uitdaging aan'. Dus hebben ze het veranderd".

Meer vrouwen aan de top
De onthulling komt weken nadat Kamala Harris geschiedenis schreef als de eerste vrouwelijke vice-president, naast de verkozen president Joe Biden, iets waar Close eveneens zeer mee in haar nopjes is:

"Mijn hart is zo vol. Zoals velen voel ik dat ik weer kan ademen. Er moet nog veel worden gedaan om de grote scheidslijnen tussen ons te overbruggen, maar wat zijn we alvast gezegend met deze nieuwe stap".

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair