Algemeen

'The Dark Knight' is geen gewone Batman-film

Aaron Eckhart vindt het meer dan dat.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er zijn nu twaalf jaar verstreken sinds The Dark Knight in de bioscoop draaide. Maar de film houdt mensen nog altijd bezig. Zo dus ook acteur Aaron Eckhart, die Harvey Dent speelde.

Eckhart zei dat hij vindt dat The Dark Knight meer is dan een Batman-film. Hij vindt het een film die zich meer laat aanzien als een boek en was toen hij het scenario las echt verbaasd over de kwaliteit ervan.

Echte literatuur
"Sommige scenario's zijn niet zo bijzonder, je bladert er doorheen en vindt het best. maar The Dark Knight was een boek en was dik. Het was alsof je literatuur zat te lezen," begon Eckhart tegenover The Hollywood Reporter.

"Er zit ook zoiets aan Gotham City. Je hebt een stad die onderdrukt wordt en die beheerst wordt door een criminele bende. Mensen kunnen overdag niet de deur uit, iedereen vreest voor zijn veiligheid en de mensen die betaald worden om hen te beschermen zijn corrupt."

Dat voelt voor Eckhart allemaal heel bekend. "Niet alleen is het een goed verhaal en een geweldige film, het is waar film en kunst echt om draaien: Het is een reflectie van onze tijd. Chris heeft dat echt fantastisch gedaan en daarom is deze film zo belangrijk. En natuurlijk het werk van Heath [Ledger]."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Bijzonder dat jullie als laatste (als jullie het al gaan melden) het nieuws over Ellen (Elliot) Page melden. En ze heeft notabene in een marvel film gespeeld!

horizon

Avatar

In the Dark Knight was totaal geen Gotham te bekennen. Nergens. Noppes. Dat was een groot minpunt.

Plus, matige literatuur, als je een malloot als the Joker in een cel achterlaat met 1 agent en de rest van het bureau naar buiten rent.

baron nostalgia

Avatar

Het is en blijft de beste film aller tijden !!

Rick_ao

Avatar

Horizon.

Ik zou hem nog een kijkbeurt geven als ik jou was.
Volgens mij was er nog genoeg politie op het bureau toen de joker dreigde die bewaker de nek door te snijden voor een telefoontje

Master Of Films

Avatar

horizon "Plus, matige literatuur, als je een malloot als the Joker in een cel achterlaat met 1 agent en de rest van het bureau naar buiten rent."
Nog niks vergeleken met The Dark Knight Rises, daar waar de gehele
Gotham City Police Department in de val liep.

007

Avatar

Ik vind het de minste van de 3.

Artificialis

Avatar

''The only sensible way to live in this world is without rules. And tonight you're gonna break your one rule.'' - The Joker

Vervolgens krijgen we het DC Expanded Universe waarin Ben Affleck's Batman als een moordmachine al zijn tegenstanders afschiet. Dit gaat volledig tegen de kern van het karakter in. De opgeblazen special effects vliegen alle kanten op. Het is afwachten wat ze met The Batman gaan doen, maar het zou mij verbazen als het kwalitatief überhaupt in de buurt van Christopher Nolan's trilogie gaat komen.

Guido96

Avatar

Gewoon een batman film. Shoot me.

Fan1984

Avatar

The only one and treu Joker ... Heath Ledger

NieuwsFilm

meest populair