'The Dark Knight' is geen gewone Batman-film

'The Dark Knight' is geen gewone Batman-film

Aaron Eckhart vindt het meer dan dat.

Er zijn nu twaalf jaar verstreken sinds The Dark Knight in de bioscoop draaide. Maar de film houdt mensen nog altijd bezig. Zo dus ook acteur Aaron Eckhart, die Harvey Dent speelde.

Eckhart zei dat hij vindt dat The Dark Knight meer is dan een Batman-film. Hij vindt het een film die zich meer laat aanzien als een boek en was toen hij het scenario las echt verbaasd over de kwaliteit ervan.

Echte literatuur
"Sommige scenario's zijn niet zo bijzonder, je bladert er doorheen en vindt het best. maar The Dark Knight was een boek en was dik. Het was alsof je literatuur zat te lezen," begon Eckhart tegenover The Hollywood Reporter.

"Er zit ook zoiets aan Gotham City. Je hebt een stad die onderdrukt wordt en die beheerst wordt door een criminele bende. Mensen kunnen overdag niet de deur uit, iedereen vreest voor zijn veiligheid en de mensen die betaald worden om hen te beschermen zijn corrupt."

Dat voelt voor Eckhart allemaal heel bekend. "Niet alleen is het een goed verhaal en een geweldige film, het is waar film en kunst echt om draaien: Het is een reflectie van onze tijd. Chris heeft dat echt fantastisch gedaan en daarom is deze film zo belangrijk. En natuurlijk het werk van Heath [Ledger]."

NieuwsFilm

meest populair