Algemeen

De toekomst van 'Alien' ligt mogelijk niet in meer films

Noah Hawley denkt dat de franchise door kan op televisie.

door Jim Pedd om 21:28 in Algemeen
Ondanks een tegenvallende box office, lijkt het niet voorbij voor de Alien-franchise. De meest recente film van Ridley Scott, Covenant, reisde naar de thuiswereld van de makers van de Xenomorph en liet zien wat er met hen gebeurd was.

Het was de intentie van Scott om daar dieper in te duiken. Maar dat gaat niet gebeuren door de tegenvallende box office. Vervolgens was het voor Fox duidelijk dat Noah Hawley wel iets kon gaan doen. Maar werd die studio overgenomen door Disney en sindsdien hangt het werk van Hawley aan een zijden draadje.

Toekomst op televisie
Volgens Hawley zou zijn serie er nog altijd kunnen komen. "Ik weet dat er sinds de overname door Disney wat verschuivingen hebben plaatsgevonden. En het zijn gesprekken die ik een paar jaar geleden heb gehad. En ik heb de laatste gesprekken niet gevoerd," aldus Hawley.

"Maar ik weet ook dat elke studio het meeste wil halen uit zijn aanbod. En ik zou dan ook niet verrast zijn als dat hier ook het geval is."

"Ik ben er zo nu en dan nog mee bezig. Voer soms nog gesprekken," aldus Hawley. Horror hoort normaal niet tot de expertise van Disney, maar sinds de samenvoeging met Fox lijkt men er wel voor open te staan. En dat op televisie!

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Ik zou het heel gaaf vinden.
Altered Carbon is voor mij het perfecte voorbeeld dat je een goede sci-fi serie kan uitbrengen die qua effecten niet onderdoet voor een high budget film. Zet de juiste mensen aan het roer en gooi er een smak geld tegenaan!

Robbepost

Avatar

Zou cool zijn inderdaad!
En toch zou ik graag nog een vervolg op Covenant zien.

don lukas

Avatar

Raised by wolves

Master Of Films

Avatar

Een Alien serie voor streaming zou idd beter zijn.

Pascal08

Avatar

De toekomst ligt in het verhaal en de schrijvers, serie of film verandert daar niks aan zolang het bucht is dat ze leveren.

centr1no

Avatar

Maac "Altered Carbon is voor mij het perfecte voorbeeld dat je een goede sci-fi serie kan uitbrengen die qua effecten niet onderdoet voor een high budget film."
Niet alleen qua effecten maar ook qua sfeer, een pakkend verhaal en interessante personages die je ook wilt blijven volgen. Gewoon een serie die heel veel goed doet zoals er stiekem (want de meesten bereiken het grote publiek niet) best wel wat van gemaakt zijn.
De nieuwere series op streamingdiensten hebben ook veelal niet de problemen waar de netwerkseries last van hebben.
Ze hebben vaak een al compleet uitgeschreven verhaal voor het hele 'seizoen' en daardoor ook geen zinloze opvulafleveringen om de 24 afleveringen maar te halen.
Wie zijn de juiste mensen? Toen bekend werd dat Ridley Scott weer wat met Aliens ging doen was ik behoorlijk verwachtingsvol. Als je het over de juiste mensen hebt in combinatie met Alien denk ik als eerste aan Scott of Cameron. Hij koos er echter voor een andere kant op te gaan i.p.v. een kopie van de eerste 2 films te maken of daarop voort te borduren. Er valt over die 2 films een hoop te zeggen maar het voornaamste hier is dat ze voor mij niet voelden als 'Alien films' maar meer in het rijtje van spin-offs als Alien vs Predator thuis horen.
Als ik zie wat Hollywood tegenwoordig voor films uit brengt en daarbovenop het feit dat het hier Disney betreft vrees ik het ergste.

Maac

Avatar

^De juiste mensen zijn wat mij betreft niet per se de mensen die de franchise begonnen zijn, Ridley Scott is daar een goed voorbeeld van als je naar Covenant kijkt. Het had ook goed kunnen uitpakken, dus mijn eerste reactie was ook dat Scott de juiste persoon zou zijn om de reeks voort te zetten. Ik ben het volledig met je eens, de laatste 2 films voelden niet als Alien-films (al had ik persoonlijk niet veel moeite met Prometheus). En wat betreft Disney, tja, dat stelt mij ook niet gerust.

Het is daarom moeilijk te bepalen wie de juiste mensen zijn. Ik zou zeggen dat liefde voor het bronmateriaal zeker helpt, maar ook dat hebben we vaker fout zien gaan. Ik denk dat je helaas pas weet wie de juiste mensen zijn als het project succesvol hebben afgeleverd, want precies afkaderen gaat niet.
Ik pak graag Denis Villeneuve als voorbeeld, omdat hij wat onmogelijk leek heeft bereikt met Blade Runner, en hoewel we het nooit zullen weten durf ik wel te stellen dat ik blij ben dat Scott niet zelf een vervolg heeft geregisseerd.

kokosnoot

Avatar

Serie zou veel succesvoller zijn.

Robbepost

Avatar

Don Lukas,
Wel een aardige serie hoor maar op de cyborgs (met wit bloed) na toch weinig overeenkomstig met het Alienuniversum als je het mij vraagt.
Thema's als geloof en overleven voeren de boventoon.

centr1no

Avatar

Maac "Ik pak graag Denis Villeneuve als voorbeeld, omdat hij wat onmogelijk leek heeft bereikt met Blade Runner,"
Ik denk dat Villeneuve voor ontelbaar veel mensenlevens aan werk zou hebben als het publiek zou mogen bepalen wie wat regisseert en dat zijn duidelijk herkenbare stijl ook wel uitzonderlijk geschikt was voor Blade Runner.
Er zijn wel wat talentvolle jonge regisseurs die op het moment best hoge ogen gooien met goed uitgevoerde, budgetvriendelijke actie- en horrorfilms maar het is daarbij maar afwachten hoezeer de studio een vinger in de pap wil houden.
Inderdaad is het bij zowat alles tegenwoordig als het resultaat niet optimaal is de vraag waarom in vredesnaam die specifieke keuzes zijn gemaakt.

Crush

Avatar

Ik zou de serie zeker een kijkbeurt geven, al doe ik dat normaal gezien nooit, maar toch liever vervolgen in vorm van films.

Civilian Supreme

Avatar

Serie met als uitgangspunt wat Blomkamp had bedacht. Met de kwaliteit van The Mandolorian en The Expanse.
De pilot laten regisseren door Blomkamp en misschien oa Cameron, Villeneuve ook een paar afleveringen laten maken.
Het kan een hele mooie uitgebreide wereld zijn om gave verhalen te lanceren maar blijf aub weg van dat prequel gebeuren.

Fluffer

Avatar

Serie , misschien maar waar gaan we die dan te zien krijgen? Op die nog te verschijnen nieuwe streamingdienst van Disney ?

Goku32

Avatar

De laaste 2 films waren zo slecht, dat ik wel begrijp dat ze stoppen. Maar echt ze gaan overall films over maken

NieuwsFilm

meest populair