De toekomst van 'Alien' ligt mogelijk niet in meer films

De toekomst van 'Alien' ligt mogelijk niet in meer films

Noah Hawley denkt dat de franchise door kan op televisie.

Ondanks een tegenvallende box office, lijkt het niet voorbij voor de Alien-franchise. De meest recente film van Ridley Scott, Covenant, reisde naar de thuiswereld van de makers van de Xenomorph en liet zien wat er met hen gebeurd was.

Het was de intentie van Scott om daar dieper in te duiken. Maar dat gaat niet gebeuren door de tegenvallende box office. Vervolgens was het voor Fox duidelijk dat Noah Hawley wel iets kon gaan doen. Maar werd die studio overgenomen door Disney en sindsdien hangt het werk van Hawley aan een zijden draadje.

Toekomst op televisie
Volgens Hawley zou zijn serie er nog altijd kunnen komen. "Ik weet dat er sinds de overname door Disney wat verschuivingen hebben plaatsgevonden. En het zijn gesprekken die ik een paar jaar geleden heb gehad. En ik heb de laatste gesprekken niet gevoerd," aldus Hawley.

"Maar ik weet ook dat elke studio het meeste wil halen uit zijn aanbod. En ik zou dan ook niet verrast zijn als dat hier ook het geval is."

"Ik ben er zo nu en dan nog mee bezig. Voer soms nog gesprekken," aldus Hawley. Horror hoort normaal niet tot de expertise van Disney, maar sinds de samenvoeging met Fox lijkt men er wel voor open te staan. En dat op televisie!

NieuwsFilm

meest populair