Horror-expert James Wan (Insidious, The Conjuring) produceert nieuwe 'Van Helsing'

Horror-expert James Wan (Insidious, The Conjuring) produceert nieuwe 'Van Helsing'

Dus met het griezelen zit het wel goed!

Universal zet diens zoektocht voort om personages uit hun klassieke monsterfilms terug te halen. Een van de bekendste is misschien wel dokter Van Helsing, de aartsvijand van Dracula en in het verleden vertolkt door onder andere Peter Cushing en Anthony Hopkins.

In 2004 probeerde de studio een hele franchise rondom Van Helsing te lanceren met Hugh Jackman als een jongere versie die meer overkwam als een soort avontuurlijke ass-kicker. En hoewel het geen flop was ($300 miljoen dollar wereldwijd), bleef het uiteindelijk toch bij één film vanwege overwegend negatieve reacties. Ook FT had er maar 1,5 ster voor over.

DEADLINE heeft nu de primeur dat Universal plannen maakt voor een nieuwe film over Van Helsing. Overlord regisseur Julius Avery zal regisseren en niemand minder dan James Wan zal produceren.

Plotdetails zijn momenteel niet beschikbaar, maar het is veilig om aan te nemen dat het verhaal gaat over Van Helsing die op monsters (vampiers?) jaagt, net zoals in het boek van Bram Stoker. En dan maar hopen dat het niet weer een rommelige CGI-orgie wordt zoals toen met Jackman.

Toekomst
Na de valste start van The Mummy in 2017 met Tom Cruise om het Marvel Cinematic Universe na te apen, heeft Universal inmiddels de smaak te pakken dankzij het succes eerder dit jaar van The Invisible Man.

Voor de toekomst is er een hele reeks aan projecten aangekondigd over The Invisible Woman, Dracula, The Dark Army, The Wolfman met Ryan Gosling en een nog titelloos project met Channing Tatum in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair