Algemeen

Horror-expert James Wan (Insidious, The Conjuring) produceert nieuwe 'Van Helsing'

Dus met het griezelen zit het wel goed!

door Arjen Rooseboom om 11:11 in Algemeen
Universal zet diens zoektocht voort om personages uit hun klassieke monsterfilms terug te halen. Een van de bekendste is misschien wel dokter Van Helsing, de aartsvijand van Dracula en in het verleden vertolkt door onder andere Peter Cushing en Anthony Hopkins.

In 2004 probeerde de studio een hele franchise rondom Van Helsing te lanceren met Hugh Jackman als een jongere versie die meer overkwam als een soort avontuurlijke ass-kicker. En hoewel het geen flop was ($300 miljoen dollar wereldwijd), bleef het uiteindelijk toch bij één film vanwege overwegend negatieve reacties. Ook FT had er maar 1,5 ster voor over.

DEADLINE heeft nu de primeur dat Universal plannen maakt voor een nieuwe film over Van Helsing. Overlord regisseur Julius Avery zal regisseren en niemand minder dan James Wan zal produceren.

Plotdetails zijn momenteel niet beschikbaar, maar het is veilig om aan te nemen dat het verhaal gaat over Van Helsing die op monsters (vampiers?) jaagt, net zoals in het boek van Bram Stoker. En dan maar hopen dat het niet weer een rommelige CGI-orgie wordt zoals toen met Jackman.

Toekomst
Na de valste start van The Mummy in 2017 met Tom Cruise om het Marvel Cinematic Universe na te apen, heeft Universal inmiddels de smaak te pakken dankzij het succes eerder dit jaar van The Invisible Man.

Voor de toekomst is er een hele reeks aan projecten aangekondigd over The Invisible Woman, Dracula, The Dark Army, The Wolfman met Ryan Gosling en een nog titelloos project met Channing Tatum in de hoofdrol.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Als het goed uitgewerkt is blijf ik van Helsing origins altijd leuk vinden.

Maac

Avatar

Ik geloof dat ik Van Helsing destijds best vermakelijk vond. Slechte effecten, dat wel. Tenminste, zo herinner ik het me.

The Invisible Man vond ik ook vrij goed, al zit ik niet op elk project te wachten in dit Monsterverse...

Master Of Films

Avatar

Ik vond Hugh Van Helsing geen ene reet aan.

Op zich is dat vreemd want
A) Stephen Sommers. Hij heeft daarvoor guilty pleasures Deep Rising en The Mummy 1999 gemaakt.
B) Kate Beckinsale. Zij zat alweer in een strakke stoute pakje.
C) Elena Anaya. Zij mag zelfs als vampier in mijn nek bijten.

Crush

Avatar

Ik vond die Van Helsing met Jackman een ramp. James Wan produced 'enkel' dus moet je toch vooral naar die Avery kijken. Zijn Overlord vond ik toch ook maar povertjes.

Crush

Avatar

Ik zie dat die Avery ook Sun of a Gun achter zijn naam heeft staan, best een leuk filmpje.

Blockbuster

Avatar

Die Stephen Sommers versie was zo gek nog niet, alleen begon het op een gegeven moment wel te vervelen die nog stop special effects. Net als bij z'n G.I. Joe. Dan liever Deep Rising, dat vind ik z'n beste film: zaten lekker smerige practical special effects in (denk die gestripte slachtoffers uit Predator, maar dan in het kwadraat). Sommers heeft ook de i.m.o. beste Jungle Book verfilming (uit 1994) op z'n naam staan.

Spider-fan

Avatar

Ik was vergeten hoezeer League of Extraordinary Gentlemen op Van Helsing lijkt. Vreemd genoeg hebben beide films zelfs dezelfde acteur als de villain, Richard Roxburgh, terwijl ze verder niks met elkaar te maken hebben. Ze kwamen ook kort na elkaar uit in 2003 en 2004.
Ik ben geneigd Van Helsing net iets beter te vinden - die ziet er in ieder geval mooier uit als geheel.

Het verbaast me altijd dat die hele snelle editing in actie-films al zo lang gedaan wordt, terwijl algemeen bekend is dat het voor vrijwel iedereen veel te snel gaat. Je maakt een actie-scène opwindend door met goede actie te komen, niet door heel snel te cutten.

DenTheMan

Avatar

OKEE heb ik dan toch een account moeten maken om deze film te verdedigen. Ookal is de oude Van Helsing film niet van Conjuring kwaliteit, het is wel een klassiekertje en een vermakelijke film. De weerwolven waren ook prima neergezet in die film en de eindstrijd tussen Van Helsing en Dracula was heel vet

starbass

Avatar

Van Helsing was een draak van een film; mash zoveel mogelijk monsters in de film waar je de rechten op hebt, standaard generiek Hollywood actie film sausje en gaan. Waardeloos.

NieuwsFilm

meest populair