Celebrity

Rosario Dawson (The Mandalorian) ontkent transgenderhater te zijn

De familie van Dawson is door een oude vriend aangeklaagd voor mishandeling.

door FilmTotaal om 14:30 in Celebrity
Rosario Dawson heeft in een interview met Vanity Fair voor het eerst gereageerd op de aanklacht die tegen haar en haar familie is ingediend door een transgender die beweert door hen gediscrimineerd en mishandeld te zijn. Volgens Dawson klopt er helemaal niets van het verhaal van Dedrek Finley.

"Elke claim van discriminatie is inmiddels ingetrokken door degene die ze heeft ingediend", reageert Dawson. Volgens de actrice, die vorige week haar debuut maakte als Ahsoka Tano in The Mandalorian, draait de zaak nog slechts om twee van de twintig claims die Finley had ingediend.

Finley blijft namelijk volhouden dat hij fysiek door Dawson en haar moeder is mishandeld terwijl de actrice bovenop hem zat. "Ze probeerde me bewust in bedwang te houden zodat haar moeder me kon blijven meppen", schrijft hij in zijn aanklacht.


Benieuwd naar de achtergrond van dit nieuws?


Volgens Dawson is het duidelijk waarom Finley achttien aanklachten inmiddels heeft laten vallen. "Deze incidenten hebben simpelweg nooit plaatsgevonden", verklaart ze. Volgens Vanity Fair is het nu aan de rechter om te bepalen of er een proces gewijd moet worden aan de twee overgebleven aanklachten.

Steun aan LHBTIQA-gemeenschap
"Deze aanklachten zijn ingediend door iemand die ik heb gekend sinds ik een tiener was, dus voor het grootste deel van mijn leven. Dit is iemand die mijn familie ontzettend vaak heeft proberen te helpen", aldus Dawson. "Dus dit raakt me echt. En ondanks dit alles, blijf ik nog steeds empathie voor hem voelen".

Ze vervolgt: "Het moge duidelijk zijn dat ik ben grootgebracht op een erg inclusieve en liefdevolle manier en dat ik op die manier al mijn leven heb geleefd. Ik heb mijn stem altijd al gebruikt om te vechten voor de emancipatie van de LHBTIQA-gemeenschap en zet mijn podium in om de stemmen van transgenders door te laten klinken in fictief en niet-fictief werk dat ik heb geproduceerd of geregisseerd".

NieuwsFilm

meest populair