Films waar zelfs mannen van moeten huilen

Films waar zelfs mannen van moeten huilen

Soms even een traantje wegpinken als man? Het moet zeker kunnen.

Ben jij man? En wat doe jij als je een beetje emotioneel wordt van een film? Verdruk jij de traan of ga je gewoon lekker los? Stoer is dat niet echt natuurlijk, maar het moet gewoon kunnen. Zeker bij onderstaande drie films. Hoe denk jij erover?

Good Will Hunting (1997)

Regie: Gus Van Sant | Hoofdrollen: Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams, Stellan Skarsgård, Casey Affleck, Minnie Driver, Cole Hauser

Stoere mannen, grote praatjes. Maar soms is het hartje behoorlijk klein. Good Will Hunting bewijst dat iedere man te breken is. Gus Van Sant leverde een topper af. Met dank aan Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams en Minnie Driver.



Schindler's List (1993)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Embeth Davidtz, Mark Ivanir, Caroline Goodall, Norbert Weisser

Deze aangrijpende film over de deportatie van Joden in de Tweede Wereldoorlog is aangrijpend en zorgt menigmaal voor een brok in je keel en op bepaalde momenten werkt wegkijken ook niet meer. Liam Neeson blijkt een held in een Europa dat hopelijk nooit terugkeert.


De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

E.T. the Extra-Terrestrial (1984)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Drew Barrymore, Erika Eleniak, Peter Coyote, Henry Thomas, C. Thomas Howell, Dee Wallace, Robert MacNaughton

Wie houdt het wel droog bij het einde van deze film? Opnieuw is het Spielberg die alles uit de kast haalt om je emoties naar boven te halen. E.T. the Extra-Terrestrial is een op en top jaren 80-film. Niet alleen genieten van het avontuur, ook een traantje aan het einde.


De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott noemt het E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven, maar heeft toch heimwee naar zijn eigen planeet.

NieuwsFilm

meest populair