Netflix

Nu op Netflix te streamen de 2 keiharde '300'-films: "This Is Sparta!"

Je kunt nu beide 300-films op Netflix zien.

door Bram de Groot om 16:53 in Netflix
Sinds begin december kun je op Netflix de twee 300-films kijken. Met name de eerste film was een groot succes en een knaller voor regisseur Zack Snyder. Hieronder de details per film.

300 (2007)

Regie: Zack Snyder | Hoofdrollen: Gerard Butler, Michael Fassbender, Dominic West, Lena Headey, Rodrigo Santoro, David Wenham, Stephen McHattie, Vincent Regan | kijk hier

De film 300 is gebaseerd op het stripboek van Frank Miller en werd geregisseerd door Zack Snyder (Justice League). De epische film vol strijd en heldendom werd geleid door Gerard Butler en iedereen herinnert zich nog zijn kreet: "This is Sparta!" De ontvangst onder de critici was wat wisselend. Het publiek smulde ervan met een opbrengst van $456 miljoen als gevolg.


In de Slag bij Thermopylae vochten Koning Leonidas (Gerard Butler) en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.

300: Rise of an Empire (2014)

Regie: Noam Murro | Hoofdrollen: Eva Green, Lena Headey, Jack O'Connell, Rodrigo Santoro, David Wenham, Sullivan Stapleton, Callan Mulvey | kijk hier

Dit tweede deel van regisseur Noam Murro en schrijver en producent Zack Snyder was opnieuw een succes, maar overtrof de eerste film niet. Dit keer heeft Eva Green de heldenrol en de film speelt zich af voor, tijdens én na de eerste film en kijkt weer naar een ander slagveld. Visueel nog steeds erg sterk.


Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

300: Rise of an Empire heeft toch een...nee twee positieve punten, namelijk Eva + Green. Showsteler zeg maar.

Decepticon

Avatar

De enigste reden waarom ik 300: Rise of an Empire nog weer zal kijken is ook om Eva Green!

Sunspot

Avatar

Deel 2 vond ik stukken minder, die hoofdrolspeler ook, kwam niet goed over, beetje een miscast.

Eva Green was wel leuk, maar ook overdreven. Wel lekkere tieten zeg, jeetje :D

NieuwsFilm

meest populair