Gaat deze regisseur de carrière van Johnny Depp redden?

Gaat deze regisseur de carrière van Johnny Depp redden?

Zijn oude vriend Tim Burton lijkt de acteur nog niet vergeten te zijn.

Zoals de lezers van deze website inmiddels wel weten, gaat acteur Johnny Depp door een diep dal. Na een verloren rechtszaak tegen een roddelblad lijkt de een na de ander hem te laten vallen.

De rechtszaak ging niet expliciet over de vermeende mishandelingen, maar om het feit dat hij een "vrouwenmepper" werd genoemd. Toch blijft er na het verlies een bepaald stigma aan hem kleven, waardoor bepaalde studio's liever even niet met hem werken.

Oude vrienden
Gelukkig heeft Depp ook nog wat oude vrienden die hem niet in de steek laten. Eentje daarvan is Tim Burton. De twee werkten inmiddels al aan 8 films samen.

Hun eerste gezamenlijke film was uiteraard Edward Scissorhands, dat door velen nog steeds als hun beste werk wordt gezien. In 2012 kon je hun voorlopig laatste samenwerking zien. Dat was het minder goed ontvangen Dark Shadows.

Bizarre typetjes
Aan die imposante lijst lijkt er nu een film toegevoegd te worden. Burton zou voor zijn geplande Addams Family-reboot een rol hebben geschreven voor zijn oude vriend. Het zou gaan om Gomez Addams, de patriarch van het het vreemde gezin.

Heel verrassend is dat niet, want Depp speelde in de afgelopen jaren allerlei bizarre typetjes in de films van Burton. Gomez zou daar uitstekend op aansluiten. Toch moet het een flinke opsteker zijn voor de acteur. Volgens diverse analisten zou hij namelijk nooit meer aan de bak komen.

NieuwsFilm

meest populair