Algemeen

Nieuwe 'Dune'-film moet dé definitieve epische verfilming worden

De zoon van Frank Herbert heeft er echt alle vertrouwen in.

door Jim Pedd om 19:54 in Algemeen
Het is al decennia geleden dat Dune werd uitgebracht door schrijver Frank Herbert. Er is meermaals geprobeerd het boek te verfilmen, maar volgens de zoon van Herbert, Brian, die meerdere boeken in de franchise heeft geschreven, komt er nu pas een echt goede versie uit.

Daarmee verwijst Brian Herbert naar de verfilming van regisseur Denis Villeneuve. Volgens hem is Villeneuve er als eerste in geslaagd het ontzettend complexe werk van zijn vader goed te verfilmen.

Groots project
"Ik was enorm onder de indruk van de trailer en ook heel blij dat ik op de filmset in Boedapest geweest ben, waar mijn echtgenote en ik de opnames van diverse scènes hebben bijgewoond," vertelde Herbert aan de site Inverse.

"Dit is echt een immens grote film, een groot project dat voor altijd gezien zal worden als de definitieve verfilming van het klassieke boek van Frank Herbert. Fans gaan echt houden van deze film. Denis Villeneuve is de perfecte regisseur om Dune te maken."

Centraal in het verhaal staat Paul Atreides, een jongeman wiens familie de heerschappij krijgt over de meest gevaarlijke planeet van het universum. Daar bevindt zich de cruciale grondstof Spice, maar ook meteen de bijzonder gevaarlijke zandwormen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Daar ben ik helemaal van overtuigd de trailer was al epische

centr1no

Avatar

Ik zou hetzelfde zeggen als ik er baat bij heb dat de film goed scoort.
Geen idee of Brian Herbert rechtstreeks aan de film verdient maar aan de extra verkoop van boeken en merchandise zeker.

GreenHornet

Avatar

Deze ga ik volgend jaar thuis kijken. Of willen jullie deze film liever in de Bioscoop zien.

Maac

Avatar

Nooit begrepen wat het bezwaar is tegen zelfpromotie. Dat "wij van WC-eend" is juist iets dat je zou moeten toejuichen. Ik snap dat je de geloofwaardigheid van iemand in twijfel kan trekken die zijn eigen product moet verkopen, maar wie koopt iets van iemand die iets verkoopt waar hij zelf niet achter staat?

GreenHornet

Avatar

Snap er niks van. Ik heb thuis WC-Eend en ik ben er tevreden mee.

Master Of Films

Avatar

Maac "Dat "wij van WC-eend" is juist iets dat je zou moeten toejuichen."
Vond je de Fantastic Four reboot dan ook zo episch Smiley face
Michael B. Jordan vond van wel.
Deze film is iets dat we graag zelf wilden zien, iets wat heel belangrijk was voor zowel mij als (regisseur) Josh Trank. Gelukkig hadden we een studio die onze ambitie om iets nieuws te tonen, steunde. Het wordt een epische film..

Met enkele uitzonderingen (zoals een Denis Villeneuve product) neem ik zelfpromotie vanuit Hollywood niet zo nauw. Het is informatie waar ik niet veel aan heb. Ik pas letterlijk mijn mantra "eerst zien dan pas geloven" toe.

Hopelijk heb je daar enigszins begrip voor (dit naar aanleiding van jouw zin Nooit begrepen wat het bezwaar is tegen zelfpromotie.). Smiley face

Maac "Ik snap dat je de geloofwaardigheid van iemand in twijfel kan trekken die zijn eigen product moet verkopen, maar wie koopt iets van iemand die iets verkoopt waar hij zelf niet achter staat?"
Staat men echt achter het product of probeert men gebakken lucht te verkopen. Zeker in Hollywood waarbij de grenzen van marketing nogal vervagen.

Imho, zou het moet wel gemeend zijn dat ze in hun eigen product geloven. Verkopen is immers ook vertrouwen winnen. Achteraf maakt zulke Wij van WC-eend statements, hoe irritant ze ook wezen, niets uit. Op dat gegeven baseer ik niet of ik die film ga zien. Ik gebruik daarvoor andere diverse bronnen. Smiley face

Maac

Avatar

@Master of Films
Haha Fant4stic inderdaad, dat was een ramp.

Goed, het lastige is natuurlijk dat alle betrokkenen de film zullen prijzen (ongeacht de kwaliteit of wat ze daar zelf van vinden) en daarmee zijn ze per definitie niet geloofwaardig.
Het enige punt dat ik wilde maken is dat het me nogal veel gevraagd lijkt om te verwachten dat ze kritisch zijn over het eindproduct, vooral wanneer ze de wereld rondgaan om de film te promoten.
Dat je dan als gevolg baggerfilms wordt aangeprezen is vrij logisch, hoe lelijk het ook is.

Maar in de praktijk handel ik hetzelfde als jij; ik zal altijd andere bronnen raadplegen dan de filmmakers zelf wanneer ik interesse heb in een film.

Mylee

Avatar

Ik begrijp niet dat er van deze boeken geen serie wordt gemaakt, het verhaal en alle namen zijn al een studie waard. In een film van misschien 3 uur kun je onmogelijk het hele verhaal proppen.

NieuwsFilm

meest populair