Nieuwe 'Dune'-film moet dé definitieve epische verfilming worden

Nieuwe 'Dune'-film moet dé definitieve epische verfilming worden

De zoon van Frank Herbert heeft er echt alle vertrouwen in.

Het is al decennia geleden dat Dune werd uitgebracht door schrijver Frank Herbert. Er is meermaals geprobeerd het boek te verfilmen, maar volgens de zoon van Herbert, Brian, die meerdere boeken in de franchise heeft geschreven, komt er nu pas een echt goede versie uit.

Daarmee verwijst Brian Herbert naar de verfilming van regisseur Denis Villeneuve. Volgens hem is Villeneuve er als eerste in geslaagd het ontzettend complexe werk van zijn vader goed te verfilmen.

Groots project
"Ik was enorm onder de indruk van de trailer en ook heel blij dat ik op de filmset in Boedapest geweest ben, waar mijn echtgenote en ik de opnames van diverse scènes hebben bijgewoond," vertelde Herbert aan de site Inverse.

"Dit is echt een immens grote film, een groot project dat voor altijd gezien zal worden als de definitieve verfilming van het klassieke boek van Frank Herbert. Fans gaan echt houden van deze film. Denis Villeneuve is de perfecte regisseur om Dune te maken."

Centraal in het verhaal staat Paul Atreides, een jongeman wiens familie de heerschappij krijgt over de meest gevaarlijke planeet van het universum. Daar bevindt zich de cruciale grondstof Spice, maar ook meteen de bijzonder gevaarlijke zandwormen.

NieuwsFilm

meest populair