Algemeen

Verrassende winnaar best verdienende comicverfilming 2020

Lang leve corona dan maar?

door Jim Pedd om 22:39 in Algemeen
Het begint er steeds meer op te lijken dat een heel verrassende film de best verdienende comicverfilming van het jaar zal zijn. Op Twitter is Birds of Prey de afgelopen paar dagen een trending topic, en met reden.

Birds of Prey is op moment van schrijven de nummer zeven op de lijst van de wereldwijde box office. De film bracht wereldwijd 201 miljoen dollar op, tegen een budget van tussen de 82 en 100 miljoen dollar. Of het echt een succes was, is daarmee heel erg de vraag. Mar de film blijkt wel de best verdienende comicverfilming van dit jaar.

Geen groot succes
Interessant is dat het maar de vraag is of je Birds of Prey een box office succes kan noemen. Eigenlijk niet: de film bracht niet genoeg op om zijn budget en de bijbehorende marketingkosten terug te verdienen.

Daarmee was het vermoedelijk een flop. Maar fans hopen nu dat er meer aan zit te komen, vooral omdat Birds of Prey zomaar aanspraak zou kunnen maken op de prijs voor de best verdienende comicfilm van het jaar.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Bijna elke film dit jaar is een financiële flop en dat zal volgend jaar ook zo zijn.

Marvel boy

Avatar

Ook de enige comicverfilming van dit jaar

Jezegtmaar

Avatar

Omg de fans op twitter snappen dan ook niet waarom de film op die plek staat, neen het was niet omdat die goed was, maar omdat er letterlijk niks anders is uitgekomen. Maar leg dat is uit aan hun, beeld je in dat black widow wel was uitgekomen, en covid niet was gebeurt. Dan had deze film de lijst niet eens gehaald.... deze film en de fans ervan zijn zo niet mee met realiteit.

SteefL

Avatar

Ik vond de film kei leuk. Boeien wat de film opbracht en hoe die cijfers weinig betekenen dit dramajaar.

GreenHornet

Avatar

WW kan het jaar nog redden

NieuwsFilm

meest populair