Waarom Will Smith eigenlijk niet in 'Independence Day 2' te zien was

Waarom Will Smith eigenlijk niet in 'Independence Day 2' te zien was

De eerste Independence Day was nog zo'n succes.

In 1996 boekte acteur Will Smith een groot succes met Independence Day van regisseur Roland Emmerich. Daarna werd er jaren gewerkt aan een vervolg waarvoor Smith uiteindelijk niet terugkeerde. Waarom niet?

En daar zijn meerdere redenen voor. Oorspronkelijk moest Smith gewoon terugkeren voor Independence Day: Resurgence die uiteindelijk in 2016 verscheen. In 2013 werd door Emmerich al gemeld dat Smith "te duur" zou zijn om later te bevestigen dat zijn personage Capt. Steven Hiller wel in het script zat.

Toen er nieuwe scriptschrijvers werden aangetrokken werd Hiller uit het verhaal geschreven en focuste het zich op een nieuwe generatie. In Resurgence is acteur Jessie T. Usher (Shaft) te zien als Dylan Hiller, de stiefzoon van het personage van Smith.

Smith wilde ook niet (meer)
In februari 2016 werd via Smith duidelijk dat hij geen interesse had in een terugkeer. Hij dacht namelijk dat de film een slechte stap zou zijn voor zijn carrière en koos voor de rol van Deathshot in de DC-film Suicide Squad uit 2016.


"Het was een van die dingen - ik kon kiezen uit een paar films, ik had Concussion en Suicide Squad, en dus was het een beslissing, qua timing, tussen Independence Day en Suicide Squad... Ze stuurden foto's van de set, en ik had zoiets van, ahh."

Waar het eerste deel uit 1996 nog zo'n $820 miljoen wist op te halen, kwam Resurgence uiteindelijk niet verder dan $390 miljoen. Door het productiebudget van $165 miljoen werd de film gezien als een milde flop.

NieuwsFilm

meest populair