Baas Warner Bros. verdedigt keuze bioscoop/streaming-strategie 2021

Baas Warner Bros. verdedigt keuze bioscoop/streaming-strategie 2021

AT&T CEO wil dat de films het publiek bereiken.

Voorlopig brengen de grote Nederlandse bioscoopketens de Warner Bros.-film Wonder Woman 1984 niet uit en grote Hollywood-namen zoals Christopher Nolan uiten forse kritiek op het besluit van de filmstudio om de bioscoopfilms in 2021 gelijktijdig via streaming uit te brengen. Nu is er een reactie van de hoogste baas.

Wall Street Journal-journalist Joe Flint meldt dat AT&T CEO John Stankey heeft gezegd dat de keuze om de bioscoopfilms gelijk op HBO Max te zetten, werd genomen om de films bij het publiek te krijgen. Dit doordat er een weerstand zou zijn om terug te keren naar de bioscoopzalen.

Ook zou de keuze ervoor zorgen dat er toch een deel van publiek naar de bioscopen blijft gaan én dat er waarde wordt toegevoegd aan de streamingdienst HBO Max, uiteraard één van de grootste belangen van WarnerMedia en de moederorganisatie.


Bioscopen krijgen weer een kans
Uiteindelijk (als de crisis is gaan liggen) zal volgens AT&T CEO de consument laten zien wat de impact op de lange termijn is. En die keuze ligt volgens hem dus niet bij de bioscopen, de producenten of de streamingdiensten. Het publiek zal bepalen.


En hieronder nogmaals de enorme reeks met films van Warner Bros. die in 2021 gelijk op HBO Max verschijnen én op het witte doek. Overigens staan de films "slechts" één maand op de streamingdienst.

Bekijk de afbeelding


NieuwsFilm

meest populair