Langverwachte 'Dune' krijgt een rating

Langverwachte 'Dune' krijgt een rating

De film wordt PG-13 en wordt daarmee dus redelijk mild.

Dune van regisseur Denis Villeneuve komt pas in oktober 2021 in de bioscoop uit. Maar ooit was de release gepland voor dit najaar. Om die reden is er nu een rating naar buiten gebracht.

Dune heeft volgens de nieuwste berichtgeving een PG-13 rating gekregen. Deze is toegekend vanwege "scènes met stevig geweld, enkele verstorende beelden en suggestief materiaal."

Geen bloed
Je hoeft daarmee geen bloed te verwachten in de film. De rating zorgt er in elk geval voor dat het publiek dat langs kan komen zo groot mogelijk is. Daar zal filmstudio Warner Bros. op gestaan hebben, ook al leende het bronmateriaal van schrijver Frank Herbert zich best voor een behoorlijk stevig geheel.

De film Dune draait om Paul Atreides. Hij is een jonge, geniale man die geboren wordt met een lotsbestemming die hij niet zomaar zal kunnen bevatten. Paul moet naar de meest gevaarlijke planeet in het universum reizen, om de toekomst van zijn familie en zijn mensen te waarborgen.

Maar er breekt een immens conflict uit over de heerschappij over de planeet, want degene die de planeet beheerst, heeft ook de belangrijkste grondstof in handen.

NieuwsFilm

meest populair