Opmerkelijk: 'Godzilla vs. Kong' is toch best goedkoop te noemen

Opmerkelijk: 'Godzilla vs. Kong' is toch best goedkoop te noemen

Uiteraard blijft het een boel geld voor een film.

In mei 2021 verschijnt het lang vertraagde Godzilla vs. Kong in de wereldwijde bioscoopzalen en de film rond de twee supermonsters is de vierde in de reeks die werd gestart door Godzilla uit 2014. Nu blijkt de clash tussen de titanen ook het goedkoopste deel in de franchise.

De film maakt onderdeel uit van MonsterVerse van Legendary Entertainment, een dochterstudio van Warner Bros. Godzilla vs. Kong heeft volgens The New York Times een budget te hebben van "slechts" $155 miljoen en is daarmee het goedkoopste deel, terwijl het wel hét hoogtepunt moet zijn in de reeks.

Met $155 miljoen goedkoop te noemen
Godzilla had nog een budget van $160 miljoen en Kong: Skull Island (2017), de eerste film rond King Kong, kostte zo'n $185 miljoen om te maken. Het grootse Godzilla: King of the Monsters van verleden jaar had nog een prijskaartje van $170 tot 200 miljoen.

De film over King Kong was financieel het succesvolst met een opbrengst van $566,7 miljoen. De ontvangst van de eerste twee films was prima en King of the Monsters werd doorgaans wat minder ontvangen, en noteerde met $386,6 miljoen het zwakst aan de box office.

NieuwsFilm

meest populair