Flink aantal nieuwe Pixar-projecten op komst!

Flink aantal nieuwe Pixar-projecten op komst!

Vele geliefde personages keren terug in films en series, maar er zit ook veel nieuws tussen.

Eerder verscheen er al een artikel op FilmTotaal dat Pixar bezig is met een Toy Story-spin-off genaamd Lightyear. De film zal worden geregisseerd door Angus MacLane, o.a. bekend van Finding Dory en vertelt het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear. Maar er zijn ook andere film- en tv-projecten onthuld.

Zo ook het originele project Turning Red. De film zal worden gemaakt door Domee Shi. Zij wist al eerder hoge ogen te gooien met de Oscarwinnende Pixar-kortfilm Bao. Turning Red verschijnt op 11 maart 2022 en gaat over een tiener genaamd Mei. Wanneer ze echter te enthousiast wordt verandert ze in een grote rode Panda.



Luca
Voor Turning Red verschijnt echter Luca van regisseur Enrico Casarosa. Hij heeft al aan heel wat Pixar-film meegewerkt, maar buiten de korte film La Luna wordt dit zijn eerste film voor de studio. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Luca, die tijdens zijn zomervakantie in Italië een goede vriendschap vormt met een zeemonster dat zich voordoet als een jongen.




Terugkeer bekende personages
Pixar plant ook meerdere series voor Disney+ rondom geliefde personages. Zo krijgt Dug, de hond uit Up, zijn eigen serie genaamd Dug Days. Hierin wordt hij geconfronteerd met de gevaren van de stad, zoals puppies, vuurwerk en natuurlijk eekhoorns. Deze reeks verschijnt ergens in de herfst van 2021.



Een jaar later, in de herfst van 2022, maken ook Lightning McQueen en Mater uit Cars (opnieuw) een comeback met een reeks waarin ze een roadtrip maken. Tijdens de reis komen ze zowel oude als nieuwe personages tegen en beleven ze nieuwe avonturen met hun vrienden.



Ook komt Pixar met zijn eerste originele reeks getiteld Win or Lose. Deze gaat over het softballteam van een middelbare school. Elke aflevering wordt vertelt vanuit het standpunt van een ander personage. De reeks verschijnt in de herfst van 2023.



Bundel korte films
Tot slot verschijnt in januari volgend jaar Pixar Popcorn, een reeks kortfilms rond vertrouwde Pixar-personages.



NieuwsFilm

meest populair