10 redenen waarom we nooit meer van Marvel afkomen

10 redenen waarom we nooit meer van Marvel afkomen

Superhelden zijn de nieuwe Disney-prinsessen.

Walt Disney en Marvel Studios zijn helemaal klaar om ons komende drie jaar te vermaken met superheldenfilms en -series. Na 23 films in The Infinity Saga rond vooral de zes grote Avengers en Thanos gaan we in 2021, 2022 en 2023 nog meer avonturen zien dan in de afgelopen elf jaar.

Maar hoe gaat Marvel Studios dat doen? Hieronder tien redenen waarom het wel goed zit met de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

1. Tot vijf MCU-films per jaar

Als de kalender niet verder gewijzigd wordt, dan verschijnen er in 2021 vier films in het Marvel Cinematic Universe. In 2022 wordt het aantal omhoog geschroefd naar vijf films met voor nu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther II, Captain Marvel 2 en Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Bekijk de complete kalender >>


2. Minimaal zes MCU-series per jaar

Op basis van 2021 kan gezegd worden dat Marvel Studios en Disney+ jaarlijks minimaal zes series gaat uitgeven. En voor 2022 staan er al zes gepland. Indien ernaar wordt gestreefd om ieder week een nieuwe aflevering te laten verschijnen, dan kunnen met series van zes afleveringen ieder jaar zeker acht series verschijnen. Bekijk op SerieTotaal de vijf trailers die al beschikbaar zijn >>


3. Veel nieuwe én jonge Marvcel-personages

Vooral via Disney+ zal Marvel inzetten op de introductie van nieuwe en jonge personages. Denk dan aan Ms. Marvel, She-Hulk, Moon Knight, Kate Bishop en Ironheart. En via de films komen in ieder geval blijvende personages als Shang-Chi, Blade en uiteraard de Fantastic Four en bepaalde X-Men personages. Check de nieuwste details over het Marvel Cinematic Universe >>


4. Multiversum biedt eindeloze mogelijkheden

Door de introductie van het Multiversum in Phase 4 kunnen we alternatieve versies te zien krijgen van de bekende superhelden. Er zouden zelfs dode superhelden teruggehaald kunnen worden. Ook ontstaat de mogelijkheid om films en series te bezoeken die eerder geen onderdeel waren van de films in Marvel Cinematic Universe. Denk vooralsnog aan de eerdere Deadpool-films, maar ook series als Daredevil en Agents of S.H.I.E.L.D..


5. Sony Pictures Universe of Marvel Characters

In Sony Pictures heeft Marvel Studios waarschijnlijk een goede partner gevonden om komende jaren het Multiversum uit te breiden met een Spider-Man universum en het Spider-Verse dat deels zijn eigen weg volgt, maar zo nu en dan een overlap kent met het Marvel Cinematic Universe.


6. Animatieserie What If...?
Ook doordat het Marvel Studios met een animatieserie komt, wordt duidelijk dat het Marvel Cinematic Universe niet snel vertrekt. Met tekenfilms worden een andere, eventueel ook jongere kijkers aangetrokken. What If...? verschijnt in de zomer van 2021 en daarna verschijnen nog meer seizoenen.


7. Superhelden zijn als de Disney-prinsessen
Disney weet als geen ander hoe ze een merk tot in de puntjes moeten uitmelken, of beter gezegd: vermarkten. Denk maar aan het succes van de Disney-prinsessen, Mickey Mouse en nog veel meer titels. Ook het Marvel Cinematic Universe heeft en krijgt steeds meer plek in de parken van Disney en er is heel veel speelgoed en dergelijke verkrijgbaar.


8. Start van een nieuwe saga
We weten al dat we te maken krijgen met het Multiversum, maar wat of wie wordt de grote dreiging voor de (Aardse) superhelden? Zou er weer een grote schurk zijn die het voortbestaan van het Universum bedreigt? Dit is een vraag die vele fans bezig zal houden. Marvel zal ongetwijfeld de nodige hints gaan verstoppen in de komende films en series.


9. Concurrentie beperkt
Het Marvel Cinematic Universe is de veruit grootste franchise den die status werd binnen enkele jaren al bereikt. Met vanaf heden zo'n tien films en series per jaar zal zal géén franchise in de buurt komen, ook het DC Extended Universe voorlopig niet. Superheldenmoeheid? Dacht het niet.


10. Bronmateriaal Marvel oneindig
Iedere jaar verschijnen er vele strips en andere producties van Marvel die als input kunnen dienen voor de films en series binnen het Marvel Cinematic Universe. Er zouden alleen al circa 37.000 strips met zo'n 7.000 superhelden zijn verschenen. Met tot op heden slechts 23 films in het Marvel Cinematic Universe is er nog veel inspiratie te halen uit de comics.



NieuwsFilm

meest populair