George Clooney heeft zijn prachtige vrouw aan Boris Johnson te danken

George Clooney heeft zijn prachtige vrouw aan Boris Johnson te danken

Dankzij Boris Johnson's vernietigende uitspraak over Clooney is de acteur nu met vrouw Amal.

George Clooney werd in 2014 door Boris Johnson vergeleken met Adolf Hitler, toen de acteur suggereerde dat het Verenigd Koninkrijk buitenlandse kunst zou terug moeten geven aan Griekenland. In een recent interview laat de wereldberoemde acteur weten dat dit hem echter heeft geholpen in zijn relatie met Amal Clooney.

Clooney maakte in 2014 de film The Monuments Men, waarin hij ook een hoofdrol speelde. De film gaat over soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog Europese kunstwerken beschermen tegen naziplunderaars. De acteur zei toen nog dat het Verenigd Koninkrijk de marmeren beelden uit het Atheense Parthenon, die te zien zijn in Londen, terug zouden moeten geven aan Griekenland, waar ze thuis horen.

Vergelijking
Zo zegt de nu 59-jarige Clooney: ''Boris Johnson vergeleek me letterlijk met Hitler. Ergens vind ik het nog steeds grappig. Het was namelijk nogal vergezocht, maar hij zei dat mijn opmerkingen over de marmeren beelden mij een kunstdief maakten, net zoals Hitler''.

''Maar hij heeft me daarmee eigenlijk ook gigantisch geholpen'' gaat de acteur verder. ''Tot die tijd trof ik Amal nog in het geheim, maar dit maakte het allemaal veel makkelijker. Er was zoveel opschudding over wat ik had gezegd.''

''Amal, die advocaat is, werd toevallig ingehuurd om namens Griekenland te pleiten voor de terugkeer van de marmeren beelden. Ze vertelde me over de Unesco-uitspraken en had allemaal andere informatie voor mij. Ook leerden we elkaar zo beter en beter kennen''.

''Dus ja, eigenlijk moet ik de Britse premier dankbaar zijn'' grapt Clooney. ''Ik zal hem een bedankbriefje sturen. En misschien ook een kam''.

NieuwsFilm

meest populair