Christian Bale is de 'Thor'-schurk Gorr the God Butcher maar wie is hij?

Christian Bale is de 'Thor'-schurk Gorr the God Butcher maar wie is hij?

We weten al best wat over de MCU-schurk.

Christian Bale is als Gorr the God Butcher te zien in het Marvel Cinematic Universe. Hij zal de voornaamste slechterik zijn van de film Thor: Love and Thunder. Maar wie is Gorr?

Het personage debuteerde pas in januari 2015 in de Marvel Comics, in het boek Thor: God of Thunder #2 van Jason Aaron en Esad Ribíc. Zijn oorsprongsverhaal gaat wel drieduizend jaar terug in de comics.

Een geloofscrisis
Gorr woonde met zijn volk op een planeet waar de omstandigheden bepaald niet goed waren en iedereen zich daarom consequent tot de goden wendde. Als zijn vrouw en kinderen, samen met zijn moeder, om het leven komen, ervaart Gorr een geloofscrisis. Hij besloot zich tegen hen te keren.

Maar Gorr wordt door zijn volk verbannene n besluit wraak te nemen. Als er dan echt twee goden langskomen om met hem te strijden, gebruikt hij de gelegenheid. Hij weet met behulp van een wapen, dat bekend staat als het All-Black the Necrosword, daadwerkelijk een godheid te vermoorden.

Vervolgens terroriseert Gorr in de tweeduizend jaar daarna de kosmos. Als zijn reizen hem naar de Aarde brengen, en hij daar Thor tegenkomt, besluit hij hem te martelen. Hij wil meer informatie over de Asgardians.

De 'godbomb'
Gorr weet uiteindelijk in de comics Shadrak, de god van de bommen, gevangen te nemen en gebruikt zijn intelligentie om de 'godbomb' te maken. Dat is een explosief met het formaat van onze maan, dat elke god in het universum kan doden.

Gorr gebruikt het apparaat uiteindelijk zelfs als een tijdreismachine, om een jonge Thor te confronteren met zijn werk. Daarna reist hij de verre toekomst in, waar zich een dystopische toekomst ontvouwt. Drie versies van Thor nemen het tegen Gorr op, om hem te kunnen verslaan.

In deze nieuwe film zou hij zomaar eens bestreden moeten worden door Thor en Jane Foster samen.

NieuwsFilm

meest populair