'Tom Hardy krijgt te weinig erkenning voor zijn rol van Bane in The Dark Knight Rises'

'Tom Hardy krijgt te weinig erkenning voor zijn rol van Bane in The Dark Knight Rises'

Volgens de regisseur zet de acteur een geweldige prestatie neer in 'The Dark Knight Rises'.

Christopher Nolan heeft al meerdere keren samengewerkt met Tom Hardy. Zo speelde de acteur een belangrijke rol in Inception en was hij natuurlijk te zien in The Dark Knight Rises als de schurk Bane. Voornamelijk voor deze rol vindt regisseur Nolan dat Hardy meer erkenning verdient.

Tijdens een recente podcast blikt de regisseur terug op Hardy's vertolking: ''Wat Tom met dat personage heeft gedaan wordt in mijn ogen nog niet helemaal op prijs gesteld. Wat hij doet is echt ongelooflijk. Het is namelijk een buitengewone en oprecht verbluffende prestatie, van de stem tot het feit dat je enkel zijn ogen en wenkbrauwen ziet''.

Heel proces
Volgens Nolan werd er vooraf heel wat gediscussieerd over Bane's masker, over welke delen ze nu wel en niet van zijn gezicht zouden laten zien.

Hardy werd hier volgens de regisseur ook naar gevraagd: ''Ik herinner me nog dat we Tom vroegen of we ook zijn wenkbrauwen konden laten zien. Hij ging hiermee akkoord en gelukkig maar. In de film heeft hij Marlon Brando-achtige wenkbrauwen, waar hij echt het meeste van maakte''.

NieuwsFilm

meest populair