Patty Jenkins stapte bijna op bij 'Wonder Woman 1984' wegens enorme salarisverschillen

Patty Jenkins stapte bijna op bij 'Wonder Woman 1984' wegens enorme salarisverschillen

Ze kreeg zeven keer zo weinig als haar mannelijke collega's aangeboden.

Regisseur Patty Jenkins brak door met de film Monster. Maar daarna duurde het jaren tot ze een nieuw groot project vond. Dat werd uiteindelijk Wonder Woman, een DC-film die maar liefst 882 miljoen dollar opbracht aan de box office.

Komende maand brengt Jenkins ons het vervolg, Wonder Woman 1984. Maar het scheelde niet eens veel, of ze had de film niet gemaakt. Dat vertelde Jenkins tijdens de Happy Sad Confused podcast.

Enorme salarisverschillen
Het duurde opmerkelijk lang na het succes van Wonder Woman, tot Jenkins tekende voor het vervolg. Toen dat eindelijk rond was, waren er verschillende berichten dat Jenkins hard had moeten onderhandelen om flinke opslag te krijgen.

Volgens Jenkins waren de gesprekken zelfs bijna geklapt. "Ik was er bijna mee gestopt. ik wilde weglopen. Ik had zelfs gezegd dat ik zonder problemen naar een andere studio zou gaan, en hooguit een kwart zou verdienen dan omdat het geen vervolg is, uit principe, geen probleem."

Maar het systeem blijkt wel heel krom. "Het is interessant. Ik heb in mijn carrière nooit echt veel geld verdiend, tot Wonder Woman uitkwam en daar had ik altijd vrede mee. Ik begreep het wel. Maar nu dacht ik: 'Ik heb in mijn carrière nooit geld verdiend, maar had ook nooit het gewicht om op de weegschaal te leggen.' Maar nu lag het anders."

Opmerkelijk genoeg kregen mannen die onafhankelijke films maakten, "zeven keer zoveel betaald dan ik voor mijn eerste superheldenfilm. En bij de tweede, betaalden ze hen nog altijd meer dan mij."

Gelukkig voor ons won Jenkins de strijd uiteindelijk.

NieuwsFilm

meest populair