Deze 10 films waren wereldwijd absolute bioscoopknallers in 2020

Deze 10 films waren wereldwijd absolute bioscoopknallers in 2020

Met toch een behoorlijk opmerkelijke top tien dit jaar.

2020 is geen filmjaar zoals we dat normaal hebben. Geen wonder dus dat er geen echte knallers zijn in de lijst met best verdienende films.

Vandaag zetten we voor het eerst in jaren een top tien van de wereldwijde box office voor je op een rij, waar geen film in zit die meer dan 1 miljard dollar opbracht. Laten we er maar meteen in

10.) The Call of the Wild
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris Sanders | Cast: Karen Gillan, Harrison Ford, Cara Gee, Dan Stevens
Het verhaal: Gebaseerd op het legendarische avontuur van Jack London, vertelt 20th Century Fox het avontuurlijke verhaal van de heldhaftige hond Buck in The Call of the Wild. Zijn rustige leventje komt plotseling op zijn kop te staan wanneer hij van zijn thuis in Californië wordt weggerukt en in de woeste natuur van de Yukon in Canada terechtkomt tijdens de Goudkoorts van eind 19e eeuw. Als het nieuwste lid van een postbezorgings-hondenteam, waarvan hij tot leider uitgroeit, beleeft Buck het avontuur van zijn leven. Hij vindt daarmee zijn roeping in het leven en wordt zijn eigen baas.
Wereldwijde box office: 110.939.029 dollar
Nederlandse box office: 403.297 euro


9.) Onward
Bekijk de afbeeldingRegie: Dan Scanlon | Cast: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, John Ratzenberger
Het verhaal: De nieuwe Disney en Pixar film Onward vertelt het verhaal van twee tiener elvenbroers, die een bijzondere en avontuurlijke zoektocht beginnen om te ontdekken of er nog ergens in de wereld magie te vinden is.
Wereldwijde box office: 141.477.370 dollar
Nederlandse box office: 1.450.663 euro


8.) The Invisible Man
Bekijk de afbeeldingRegie: Leigh Whannell | Cast: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge
Het verhaal: Als de gewelddadige ex van Cecilia Kass (Elisabeth Moss) zelfmoord pleegt en haar een groot deel van zijn vermogen nalaat, vermoedt zij dat hij zijn dood in scène heeft gezet. Na enkele bizarre toevalligheden met dodelijke afloop, realiseert Cecilia zich dat de levens van haar vrienden en familie in gevaar zijn. Langzaam begint Cecilia door te draaien, terwijl zij wanhopig probeert te bewijzen dat zij achterna gezeten wordt door iemand die door niemand gezien kan worden.
Wereldwijde box office: 142.803.000 dollar
Nederlandse box office: 1.000.513 euro


7.) Birds of Prey
Bekijk de afbeeldingRegie: Cathy Yan | Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett
Het verhaal: 'Birds of Prey' volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd.
Wereldwijde box office: 210.858.461 dollar
Nederlandse box office: 1.455.293 euro


6.) Legend of Deification
Bekijk de afbeeldingRegie: Teng Cheng
Het verhaal: De befaamde legeraanvoerder Jiang Ziya krijgt een opdracht van de goden. Hij moet de kwaadaardige Vosdemon vernietigen, omdat deze de sterfelijke wereld bedreigt. Deze heeft zich echter verbonden aan een onschuldig meisje. Jiang Ziya komt voor een lastige keuze te staan. Volgt hij blind de orders van de goden om zo zelf aan de hemel te kunnen toetreden of vindt hij zijn eigen weg?
Wereldwijde box office: 240.647.155 dollar
Nederlandse box office: geen release


5.) Dolittle
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Gaghan | Cast: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent
Het verhaal: De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.
Wereldwijde box office: 246.073.367 dollar
Nederlandse box office: 2.381.173 euro


4.) Sonic the Hedgehog
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeff Fowler | Cast: Jim Carrey, Ben Schwartz, James Marsden, Adam Pally
Het verhaal: Sonic is een super snelle antropomorfe blauwe egel. De overheid is erop gebrand om Sonic te pakken te krijgen. Sheriff Tom Wachowski, een sheriff uit het klein stadje Green Hills, besluit om af te reizen naar San Francisco om Sonic te helpen in zijn strijd tegen de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik.
Wereldwijde box office: 310.545.149 dollar
Nederlandse box office: 2.831.141 euro


3.) Tenet
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, John David Washington
Het verhaal: John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan's nieuwe scifi-actiefilm Tenet. Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar inversie...
Wereldwijde box office: 361.466.000 dollar
Nederlandse box office: 7.768.896 euro


2.) Bad Boys For Life
Bekijk de afbeeldingRegie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Will Smith, Vanessa Anne Hudgens, Alexander Ludwig, Martin Lawrence
Het verhaal: Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten sinds zijn broer gedood werd door Lowrey en Burnett.
Wereldwijde box office: 426.505.244 dollar
Nederlandse box office: 5.951.707 euro


1.) The Eight Hundred
Bekijk de afbeeldingRegie: Hu Guan | Cast: Zhi-zhong Huang, Hao Ou, Wu Jiang
Het verhaal: Gebaseerd op waargebeurde feiten die zich afspelen in 1937. Het begin van de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Tijdens deze drie maanden durende slag om Shanghai, worden achthonderd Chinese soldaten van het 88e regiment belegerd in het Si-Hang magazijn. Gedurende 26 oktober tot 1 november zijn zij volledig omsingeld. En tijdens die vier dagen en vier nachten verzetten ze zich tegen de strijdkrachten van het Japanse Keizerlijke leger, om zo de Chinese hoofdmacht te dekken die zich naar het westen terugtrokken.
Wereldwijde box office: 461.292.123 dollar
Nederlandse box office: geen release


NieuwsFilm

meest populair