'The Exorcist' krijgt eenzelfde soort behandeling als 'Halloween'

Oftewel, deel 2, 3, 4 en 5 in de reeks bestaan simpelweg gewoon niet...

Arjen Rooseboom 22 december 2020 18:28 in Algemeen
Al geruime tijd denkt men eraan om nieuw leven te blazen in klassieker The Exorcist. Maar de vraag is, in welke vorm?

Volgens de laatste berichten is regisseur David Gordon Green in gesprek om een sequel op het origineel uit 1973 te realiseren. Green deed dat twee jaar geleden al met succes voor de Halloween franchise.

De plannen voor de horrorsequel komen van low-budget maatschappij Blumhouse Pictures (who else?) van producer Jason Blum en Morgan Creek Entertainment die eerder nog spraken van een reboot.

Alles na het eerste deel negeren
Als ze met Green aan het roer dezelfde insteek gaan volgen als met Halloween (2018), betekent dat een bekend patroon: Alle vervolgen, inclusief de prequels, hebben NOOIT plaatsgevonden en het verhaal wordt opgepakt direct na het einde van The Exorcist.

De meeste acteurs/actrices van 47 jaar geleden zijn er inmiddels niet meer, maar hoofdrolspeelsters Ellen Burstyn en Linda Blair (die de bezorgde moeder en bezeten dochter speelden) bestaan nog en kunnen op eenzelfde manier teruggebracht worden als Jamie Lee Curtis.

Een ding is in ieder geval glashelder, of het nu een reboot of een sequel wordt, originele regisseur William Friedkin is op geen enkele manier betrokken en wil dat ook voor geen geld of motivatie ter wereld.

NieuwsFilm