Zonde: MGM Studio's op randje faillissement, zet zichzelf te koop

Zonde: MGM Studio's op randje faillissement, zet zichzelf te koop

De bijna 100 jaar oude studio overleeft de coronapandemie waarschijnlijk niet...

Een trieste dag voor de filmbranche. Volgens de laatste berichten onderzoekt MGM opties om al diens activa te verkopen. De studio, als fusie opgericht in 1924 door Metro Pictures, Goldwyn Pictures en Mayer Pictures, kampt met enorme financiële problemen.

De studio is natuurlijk vooral bekend vanwege het produceren van alle 25 James Bond-delen samen met EON Productions, maar ze zijn ook voor andere bekende reeksen verantwoordelijk zoals Rocky, The Pink Panther, Bill & Ted, Robocop, The Hobbit en de Jump Street-films.

In 2009 dreigde al een faillissement, maar toen kwam redding van externe bedrijven die hun titels verder distribueerden. Covid-19 lijkt echter de nekslag te worden. Volgens THE WALL STREET JOURNAL schat MGM momenteel diens waarde op $5,5 miljard dollar en zijn ze ervan overtuigd dat een investeerder bereid is om dat hoge bedrag te betalen.

No Time To Die
Als de verkoop doorgaat, wordt MGM de eerste grote filmstudio die door corona is 'verpletterd'. Er was dit jaar een gebrek aan grote releases en potentiële kraker No Time To Die werd meerdere malen uitgesteld. Deze vertragingen zorgden voor extra kosten van $1 miljoen dollar aan rente per maand en velen vroegen zich af hoe MGM dit ging opvangen.

Het antwoord is nu duidelijk... niet. Zonder verder inkomen en opties om te streamen (die bijvoorbeeld Disney en Warner Bros. wel hebben) houdt het op. Tevens rijst dan weer de vraag of No Time To Die dan toch voor een spotprijs alsnog op een streamingdienst gaat worden uitgebracht.

NieuwsFilm

meest populair