Marvel-acteur beschuldigd van hypocrisie voor samenwerking met Mark Wahlberg

Marvel-acteur beschuldigd van hypocrisie voor samenwerking met Mark Wahlberg

De acteur haalde vroeger uit naar Wahlberg maar nu is alles ineens oké.

Acteur Simu Liu wist een tijdje terug zijn grootste rol ooit te bemachtigen. De acteur is namelijk de hoofdrolspeler van Marvel's Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Hij heeft nu weer getekend voor een rol in Arthur the King, maar is hierdoor wel onder vuur komen te liggen.

Mark Wahlberg, o.a. bekend van The Departed, is namelijk ook in de film te zien. Wahlberg mag nu dan wel een bekend acteur zijn, toen hij nog jong was kwam hij in de criminaliteit terecht. Na delicten als stelen, mensen bedreigen en slaags raken met andere jongeren, moest hij zelfs 45 dagen de cel in en na een veroordeling toen hij twee Vietnamese mannen bruut aan had gevallen.

Hypocriet
Wahlberg heeft zijn leven sindsdien wel verbeterd. In 2014 vroeg hij dan ook gratie voor dit incident, maar Liu wilde daar niks van weten. Hij haalde in het verleden meerdere malen uit naar Wahlberg, maar sinds hij werd gecast in Arthur the King heeft Liu zijn berichten verwijderd. Meerdere mensen vinden dit hypocriet, maar Liu bijt nu van zich af.



Volgens de acteur is het een professioneel gebaar naar Wahlberg toe. Hij hoopt nu dan ook met hem in gesprek te kunnen gaan om zo positieve verandering te brengen: ''Progressieve gesprekken leiden tot een dialoog en een dialoog leidt tot actie'' schrijft Liu. Een andere reden waarom Liu de rol wilde spelen is omdat zijn personage Aziatische mannen in een positief daglicht stelt.

NieuwsFilm

meest populair