'Avengers'-regisseurs maken moderne remake van 'A Christmas Carol'

'Avengers'-regisseurs maken moderne remake van 'A Christmas Carol'

Dus dat wordt alweer versie nummer euh...?

De beroemde Kerstroman A Christmas Carol van Charles Dickens is één van de meest verfilmde titels ter wereld. Met bijna 200(!) adaptaties van het boek zou je zeggen dat niemand zijn handen er nog aan wil branden. Maar dan ken je Anthony en Joe Russo nog niet, want die hebben een hervertelling voor 2021 op de planning staan.

De regisseurs, van o.a. het laatste Avengers-tweeluik voor MARVEL, ontwikkelen een moderne variant op het klassieke verhaal van de eenzame oude vrek Ebeneezer Scrooge die op Kerstavond in de vroege 19e eeuw verandert in een zachtaardige, vriendelijke en meelevende man nadat hij geesten uit het verleden, heden en toekomst heeft ontmoet.

Of ze weer gaan regisseren of enkel produceren is onbekend, maar toch klinkt het interessant om te zien wat de Russo's hiermee gaan doen. Opmerkelijk is bovendien dat ze scenarioschrijvers Mark Swift and Damian Shannon opdracht hebben gegeven een eerste concept te maken.

Dit duo schreef eerder het bedenkelijke (of vermakelijk, wat je wilt) Freddy vs. Jason uit 2003, de bekritiseerde Friday The 13th reboot uit 2009 en meest recentelijk de commercieel gefaalde Baywatch remake uit 2017.

Top 2
Twee van de bekendste en geliefde versies van Dickens roman zijn zonder meer The Muppets Christmas Carol (1992) en Robert Zemeckis' motion-capture project met Jim Carrey uit 2009. Behalve de Russo's werkt ook Bill Condon momenteel aan een musicalversie voor APPLE met in de hoofdrol Will Ferrell en Ryan Reynolds die verteld wordt vanuit het perspectief van Marley, Scrooge's zakenpartner. Genoeg Kerstcadeau's dus volgend jaar!

NieuwsFilm

meest populair