Warner Bros. lanceert Marvel-achtig groot DC-universum met veel films en series per jaar

Warner Bros. lanceert Marvel-achtig groot DC-universum met veel films en series per jaar

Zes films per jaar en misschien net zoveel spin-offs.

Met de toekomst van het DC Extended Universe en andere DC-films zit het wel goed. Warner Bros. heeft enorme plannen met de verfilmingen van de strips van DC Comics op het witte doek en op HBO Max.

In een uitgebreid interview met The New York Times heeft DC Films president Walter Hamada een boekje geopend over de toekomst. Zo gaan er veel films verschijnen en bij iedere film zal gekeken worden of er een spin-off serie voor op HBO Max gemaakt kan worden.

Veel DC-films én series op HBO Max
Wat betreft de films wil Warner Bros. vanaf 2022 maar liefst vier films per jaar gaan maken voor in de bioscopen. Dit zouden de aller grootste titels moeten zijn.

Daarnaast zouden er per jaar twee films over "riskantere personages" op HBO Max moeten verschijnen. Dan wordt gedacht aan Batgirl en Static Shock, al zijn die nog niet bevestigd.

"Bij elke film waar we nu naar kijken, denken we: 'Wat is de potentiële spin-off voor HBO Max?'" zei Hamada tegenover The New York Times. Op dit moment zijn er al twee spin-off series in ontwikkeling gebaseerd op de films The Batman ("Year One") en The Suicide Squad (Peacemaker).

Marvel achterna
Het lijkt er verdacht veel op dat Warner Bros. / DC Films niet te veel achterstand wil oplopen ten opzichte van Marvel en Disney. Marvel Studios komt vanaf 2021 met vier films en zes series en wil daarna waarschijnlijk nog verder uitbreiden, ook nog in samenwerking met Sony Pictures.

NieuwsFilm

meest populair