'Wonder Woman 1984' scoort boven verwachting goed aan de bioscoopkassa's

'Wonder Woman 1984' scoort boven verwachting goed aan de bioscoopkassa's

Ondanks alle negativiteit...

Het zal niemand ontgaan zijn dat Wonder Woman momenteel een beetje de Avengers: Endgame van FilmTotaal aan het worden is. En omdat jullie er zo van genieten, vooruit hier nog een artikel!

Wonder Woman 1984 met Gal Gadot terug in de hoofdrol, opende afgelopen 1e Kerstdag op HBO Max, maar verscheen ook beperkt in de theaters. Dat betekent dat er weer eens box-office-cijfertjes bekend zijn gemaakt en deze blijken helemaal niet zo armoedig dan gevreesd werd.

Zoals bekend, waren de statistieken op HBO Max (de helft van de abonnees stemde af op de gekraakte film van Patty Jenkins) al genoeg reden voor Warner Bros. om groen licht te geven aan een derde deel.

Hoop
Volgens Box Office Mojo is de binnenlandse recette van Diana Prince na het eerste weekend maar liefst $17 miljoen dollar met een lange weg te gaan. Voor de duidelijkheid: In een normaal releasejaar was dit natuurlijk dramatisch geweest, maar met in het achterhoofd dat 85% van de zalen potdicht zit, is zo'n resultaat een prettige boost om te weten dat het Amerikaanse publiek voor een grote blockbuster nog wel durft te komen.

De vraag is dan ook of Warner Bros. er goed aan heeft gedaan om de film tegelijk op streaming uit te brengen of dat er anders een hogere opbrengst was verdiend? Er gloort in ieder geval hoop aan de horizon.

NieuwsFilm

meest populair