Filmmakers en acteurs dumpen Warner Bros. voor andere studio's

Filmmakers en acteurs dumpen Warner Bros. voor andere studio's

Sony Pictures heeft profijt van strategische keuze Warner Bros.

Warner Bros. zorgde een paar weken geleden voor flink wat opschudding in de filmwereld. Alle bioscoopfilms van de studio verschijnen namelijk gelijktijdig op de streamingdienst HBO Max. Vele filmmakers zijn woedend.

Nu blijkt dat Sony Pictures heel wat nieuwe contacten met filmmakers en acteurs heeft gelegd nadat Warner Bros. de keuze wereldkundig maakte. Sony Pictures voorzitter en CEO Tony Vinciquera tegenover The Verge:


"Na de aankondiging van Warner Bros. was het bij ons een gekkenhuis aangezien het voor ons nu iets makkelijker is om onze films een datum in 2021 te geven.

Maar het echte voordeel is het aantal inkomende telefoontjes van filmmakers, acteurs en regisseurs die zeggen: 'We willen zaken met jullie doen omdat we weten dat jullie bioscoopfilms maken.' Dat heeft voor ons heel goed uitgepakt."

Sony blijft inzetten op bioscopen
De CEO meldt dat Sony Pictures niet kiest voor streaming en de films gewoon in de bioscoop gaat uitbrengen. Wel ziet hij veranderingen ontstaan en denkt hij dat films ongeveer een maand in de bioscoop zullen draaien voordat ze via streaming of video on demand beschikbaar komen.


"We veranderen niet in enorm van koers. We denken dat de ruimte tussen de bioscooprelease en thuisrelease veel flexibeler wordt en daar zijn we dankbaar voor.

We denken dat het goed is voor de industrie en een goede zaak is voor onze films. Sommige films zullen het beter doen met een kort 'venster' en sommige films zullen het beter doen met een veel langer 'venster'."


NieuwsFilm

meest populair