Nu dan eindelijk antwoord of 'Joker' echt of niet is?

Nu dan eindelijk antwoord of 'Joker' echt of niet is?

Filmwebsite Screenrant zegt dat ze het weten!

Joker van Todd Philips was een groot succes. Voornamelijk Joaquin Phoenix wist hoge ogen te gooien als Arthur Fleck, die door verschillende gebeurtenissen langzaam maar zeker in de Joker verandert. Toch vragen veel mensen af of het hele verhaal zich echt afspeelt of dat het enkel en alleen plaatsvindt in Fleck's gedachten. Misschien hebben we nu het antwoord op deze vraag. Attentie, spoiler volgen!


Bekijk de afbeelding

Nu blijkt het dat de moord van Thomas en Martha Wayne misschien het antwoord geeft op de vraag of het verhaal zich afspeelt in Fleck's gedachten.

Niet mogelijk
Op het einde van de film schiet Arthur Murray Franklin op live-tv dood. Als gevolg hiervan breken in Gotham overal rellen uit. Arthur wordt gearresteerd maar bevrijd door Joker-aanhangers. Ergens anders in de stad worden Thomas en Martha Wayne in een steegje vermoord.

Tijdens de laatste scene van de film, wanneer Arthur in het Arkham State Hospital zit, denkt hij terug aan de moord van de Waynes. Dit heeft hij echter niet meegemaakt, aangezien hij zich op een andere plek bevond op dat moment. De filmwebsite Screenrant beweert dus dat de film grotendeels, of zelfs alleen maar, verzinsels zijn van Fleck.

Overeenkomst
In de film zien we vaker dat Fleck bepaalde dingen hoopt en deze ziet uitkomen. Zo heeft hij bijvoorbeeld nooit een relatie gehad met Sophie Dumond (Zazie Beetz), maar stelt zich dit wel voor.

In Joker zien we eveneens dat Fleck een band probeert op te bouwen met Thomas Wayne, maar dit draait uit op haat nadat Wayne hem afstoot en voor gek uit maakt. Misschien dat de moord op de Waynes, net zoals zijn zogenaamde relatie, ook alleen maar een hersenspinsel en eens wens is.

NieuwsFilm

meest populair