Patty Jenkins moest keihard vechten voor 'Wonder Woman': er werden 30 scripts gemaakt

Patty Jenkins moest keihard vechten voor 'Wonder Woman': er werden 30 scripts gemaakt

Het was een continu gevecht.

Patty Jenkins is voor het eerst echt open over haar ervaring met het maken van Wonder Woman. Toen die film in 2017 uitkwam, werd deze door fans en critici geprezen als een heel nieuwe invalshoek voor het personage.

Maar de regisseur blijkt tegen heel wat problemen aangelopen te zijn in de opmars naar de film. Zo weigerde de studio de scenario's te lezen die ze opstuurde en had ze het gevoel dat ze aangetrokken was als paradepaardje, een vrouw enkel voor het plaatje.

Hun verhaal en hun visie
"Ze wilden dat ik als vrouw op de set zou rondlopen, maar het was hun verhaal en hun visie," aldus Jenkins. "En mijn ideeën? Ze lazen mijn scenario niet eens."

"Er was veel wantrouwen als het aankomt op de manier waarop we dingen deden. Dus het gebeurde absoluut. Toen ik mij net bij Wonder Woman voegde, was het zo van: 'Ehh nee, we gaan het anders doen'. Maar ik was duidelijk: 'Vrouwen willen dat niet zien. Dat ze hard en grof is en hoofden afhakt.' Dat is niet... Dat is niet waar we naar zochten voor haar."

Uiteindelijk kreeg ze wel haar zin. "Ze waren bang, ze vreesden namelijk dat deze film net als al die andere vrouwelijke superheldenfilms zou floppen. En Christopher Nolan deed toen zijn ding met de Dark Knight-films, dus ik denk dat ze tegelijk uitzochten wat ze met DC aan wilden."

Er waren bijna "dertig scenario's" gemaakt volgens Jenkins. "In die periode waren er zoveel scenario's... er woedde op elk niveau een oorlog om de film te maken." Uiteindelijk werd besloten dat Jenkins toch de film mocht maken die ze wilde. "En boem! Zo maakte ik de film."

NieuwsFilm

meest populair