Rowan Atkinson over nieuwe 'Blackadder'-film, het einde van Mr. Bean en cancel culture

Rowan Atkinson over nieuwe 'Blackadder'-film, het einde van Mr. Bean en cancel culture

De Britse komiek heeft een uitgesproken mening...

Acteur Rowan Atkinson (66), beter bekend van o.a. de Johnny English-trilogie, de serie Blackadder en natuurlijk de legendarische Mr. Bean, heeft onlangs op meerdere fronten van zich laten horen.

Allereerst het iconische Bean typetje dat wereldwijd beroemd is en speelfilms, (animatie)series en boeken heeft voortgebracht. Atkinson dooft het laatste beetje hoop dat we hem ooit nog live als de zwijgzame stuntel gaan zien: "Ik speel hem gewoon niet meer zo graag. Het is stressvol en vermoeiend, dus ik kijk uit naar het einde ervan".

Een laatste animatiefilm sluit hij echter niet uit: "Nu we met succes een geanimeerde tv-serie hebben gemaakt, staan ​​we aan de voet van de ontwikkeling van een animatiefilm. Het is gemakkelijker voor mij om het personage vocaal uit te voeren dan visueel".

Dan Blackadder, de BBC-serie die tussen 1982 en 1989 vier seizoenen duurde en zich afspeelde in verschillende tijdperken. Dat blijkt een personage die Atkinson wél nog opnieuw zou willen bezoeken.

"Ik hou eigenlijk niet van het maakproces, met uitzondering van Blackadder, omdat de verantwoordelijkheid voor de grappen op veel schouders lag, niet alleen op de mijne. Het vertegenwoordigde de creatieve energie die we allemaal hadden en het zal niet eenvoudig zijn om dat 30 jaar later na te bootsen, maar wel een uitdaging"!

De cancel culture
Ook had de Britse komiek in een interview met RADIO TIMES een uitgesproken mening over de tegenwoordige 'annuleer cultuur' waarin we leven: "Het probleem dat we online hebben, is dat een algoritme beslist wat we willen zien, wat uiteindelijk een simplistische, binaire kijk op de samenleving oplevert. Het wordt een geval van 'u bent voor of tegen ons'.

En als je tegen ons bent, verdien je het om "geannuleerd" te worden. Het is belangrijk dat we worden blootgesteld aan een breed spectrum van meningen, maar wat we nu hebben, is het digitale equivalent van de middeleeuwse menigte die door de straten dwaalt op zoek naar iemand om in brand te steken. Dus het is eng voor iedereen die het slachtoffer is van die menigte en het vervult me ​​met angst voor de toekomst".

NieuwsFilm

meest populair