'Star Wars' legt uit wie Lor San Tekka uit 'The Force Awakens' is

'Star Wars' legt uit wie Lor San Tekka uit 'The Force Awakens' is

Eindelijk leren we meer over hem.

Star Wars: The Force Awakens stelde ons voor aan Lor San Tekka. Hoewel hij geen gebruik kon maken van de Force, was hij wel iemand die met sympathie naar de Jedi keek en hen hielp. HIj werd zelfs lid van de Church of the Force tijdens het Keizerrijk.

Bovendien was het Lor San Tekka die Luke SKywalker hielp bij het zoeken naar verschillende verloren gewaande Jedi-tempels. Maar waar kwam zijn kennis vandaan? En waarom had hij een kaart die leidde naar Ahch-To, de plek van de eerste Jedi-tempel?

Een familiegeschiedenis
Het antwoord op die vragen leren we in het boek Light of the Jedi van Charles Soule, dat zich ruwweg tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga afspeelt. Daarin leren we dat de San Tekka-familie een clan van reizigers was.

Zij waren, zo schrijft Soule, mensen die "routes zochten door de wilde plekken van het sterrenstelsel, zoals verkenners van planeten over dodelijke bergruggen klommen."

De San Tekka's leerden daardoor de kortste routes door hyperspace door het universum, die verkochten ze dan weer aan handelaars en regeringen. Hun beste routes hielden ze voor zichzelf, die ze gebruikten om te concurreren met andere handelaars.

Een geheim
Maar de familie San Tekka hield ook een geheim: Mari San Tekka was al sinds haar zesde iemand die als hyperspace handelaar actief was en haar ervaring veranderde haar. "Haar geest veranderde; ze opende als het ware en kon dingen zien die anderen niet konden zien: de Paden."

Daarom was Lor San Tekka zo nuttig voor Luke Skywalker om te gebruiken in diens zoektocht naar Jedi-tempels. Ze konden samen reizen dankzij het vermogen van de Paths.

NieuwsFilm

meest populair