'Golden Earring'-frontman heeft wel zin in een filmrol

'Golden Earring'-frontman heeft wel zin in een filmrol

Het is één van de weinige dingen die Barry Hay op zijn bucketlist heeft staan.

Hoewel Barry Hay bijna alles heeft wat zijn hartje begeert, heeft hij nog één wens. De markante zanger zou namelijk graag een echte filmrol op zich nemen.

Dat vertelt de inmiddels 72-jarige rocker aan Veronica Magazine. Een grote rol hoeft dat niet te zijn. Hay heeft ook al een idee wat bij hem zou passen. Het liefst zou hij namelijk een slechterik vertolken.

All Dogs Go to Heaven
Ondanks deze wens, is de filmwereld niet nieuw voor Hay. Hij sprak in het verleden bijvoorbeeld stemmen in voor de Nederlandse versies van All Dogs Go to Heaven, FernGully: The Last Rainforest en Rock-A-Doodle. Daarnaast speelde hij een rolletje in de Nederlandse arthousefilm Exit en was hij te zien als zichzelf in An Amsterdam Tale.

En ook de muziek van Golden Earring was in tal van grote producties te horen. Zo dook Radar Love op in bijvoorbeeld Best of the Best, Wayne's World 2, Detroit Rock City en Baby Driver.

Minder bekend
Hoewel dat in Amerika hun grootste hit was, werden soms ook andere nummers gebruikt. The Devil Made Me Do It kon je horen in Frankie and Johnny en Twilight Zone in End of Watch. Zelfs het minder bekende Sail On Sailor haalde de bioscopen met Head Above Water.

NieuwsFilm

meest populair