Hoofdrolspeler uit 'Congo' (1995) is 25 jaar na dato toe aan een sequel

Hoofdrolspeler uit 'Congo' (1995) is 25 jaar na dato toe aan een sequel

Ken jij de avonturenfilm over de agressieve gorilla's nog?

Na het succes van Jurassic Park in 1993 schoten de verfilmingen van Michael Crichtons verhalen als paddenstoelen uit de grond. Eentje daarvan was Congo (1995) over een team onderzoekers die tijdens hun expeditie naar een verloren gouden stad in de jungle stuitten op een groep enorme monsterachtige gorilla's.

Hoewel een kassuccesje ($150 miljoen dollar opbrengst tegenover een budget van $50 miljoen dollar), raakte de film daarna relatief snel in de vergetelheid en verdwenen de vervolgplannen naar de prullenbak.

Toch zou hoofdrolspeler Ernie Hudson, die de rol speelde van expeditieleider Monroe Kelly, graag terugkeren voor nog een avontuur:

"Weet je, ik had gewoon heel veel plezier met dat figuur. Helaas besloot de studio... Ik snap het niet, want hij deed het goed aan de kassa. Het zal waarschijnlijk niet gebeuren, terwijl er nog zoveel plekken zijn in dat deel van de wereld om te bezoeken".

Ghostbusters
Tegenover COMICBOOK geeft Hudson toe dat hij het af en toe leuk vindt om enkele van zijn oude personages af te stoffen (zo verschijnt hij binnenkort na meer dan 30 jaar weer als Winston Zeddmore in Ghostbusters: Afterlife) en zodoende dus ook Monroe Kelly, hoewel de kans op een Congo 2 minimaal lijkt. Zou jij het willen?

NieuwsFilm

meest populair