Weer een belangrijk castlid uit 'Police Academy' overleden, reboot in gevaar?

Er blijft op deze manier niet heel veel over...

Gisteren is op 73-jarige leeftijd Marion Ramsey overleden. Zij speelde in diverse films en series, maar was voor het grote publiek het meest bekend in de rol van Laverne Hooks uit Police Academy 1 t/m 6.

Hooks was een integer meisje met een hoog piepstemmetje die echter in totale razernij kon uitbarsten wanneer ze tot het uiterste werd gedreven.

Bekijk de afbeelding
Ramsey vertolkte de cadet, die later sergeant werd, in Police Academy (1984), Their First Assignment (1985), Back In Training (1986), Citizens On Patrol (1987), Assignment: Miami Beach (1988) en City Under Siege (1989) en was daarmee een belangrijk onderdeel van het ensemble.

Police Academy 8
De vraag is nu welke gevolgen dit heeft voor het door fans vaak gehoopte achtste deel in de reeks. Voormalig hoofdrolspeler Steve Guttenberg roept al een tijd dat de film actief in de maak is en dat iedereen terugkeert.

Maar met het wegvallen van Ramsey wordt het wel heel erg mager. Eerder namen we al afscheid van David Graf (Tackleberry) in 2001, Bubba Smith (Hightower) in 2011 en George Gaynes (Commandant Lassard) in 2016 en de huidige nog overgebleven castleden zijn ook de jongste niet meer.

NieuwsFilm

meest populair