De 'Star Wars' sequels hadden er bijna héél anders uitgezien...

De 'Star Wars' sequels hadden er bijna héél anders uitgezien...

Dit waren de andere kandidaten voor de hoofdrollen

De nieuwe Star Wars trilogie is niet smetteloos ontvangen. Sterker: de trilogie bestaande uit Star Wars: The Force Awakens (2015), The Last Jedi (2017) en The Rise of Skywalker (2019), is de minst goed ontvangen van het trio aan trilogieën in het Star Wars universum.

De acteurs die de hoofdrollen in de trilogie invulde zijn over het algemeen prima bevallen, zo stellen fans. Vooral de rol van Rey kan toch wel op wat kritiek rekenen. Als deze acteurs en actrices de rollen hadden ingevuld: had het dan beter of slechter geweest?

Rey "Skywalker": Daisy Ridley
Zoals gezegd: de rol van Daisy Ridley is niet geheel onbesproken. Of dat nu aan Ridley ligt of aan de scripts waarmee ze het moest doen... Dat weten we niet. Haar tegenkandidaten waren echter ook niet de minste: Saoirse Ronan (Little Women) kon niet wachten om een lightsaber vast te houden, maar kreeg de rol niet. Ook Billie Lourd, nota bene de dochter van Leia Organa Carrie Fisher, kreeg de rol ook niet. Zij was wel in de film te zien, als Lieutenant Connix (foto)

Bekijk de afbeelding

Finn: John Boyega
John Boyega kreeg de rol van de Stormtrooper die naar de Resistance overstapte. Ook voor Boyega waren er aardig wat tegenkandidaten, waaronder Darren Criss (Glee, Midway) en Miles Teller (Whiplash, Top Gun: Maverick).

Poe Dameron: Oscar Isaac
De bescheiden mening van deze schrijver is dat Oscar Isaac de perfecte keuze was voor Poe Dameron. Hij was echter niet de enige in de race voor deze rol. De belangrijkste naam: Michael Fassbender.

Kylo Ren / Ben Solo: Adam Driver
De rol van de slechterik ging naar de rijzende ster in de acteurswereld, maar was ook bijna voor Eddie Redmayne. Hij ging uiteindelijk naar huis met de hoofdrol in de succesvolle Harry Potter spin off reeks Fantastic Beasts.

NieuwsFilm

meest populair