Algemeen

Dit was de beste superheldenfilm volgens de Critics' Choice Super Awards

Met een matig filmjaar valt er te twisten over het aanbod, maar The Old Guard mag zich de winnaar noemen.

door Timothy van Damme om 16:59 in Algemeen
Tijdens de allereerste Critics' Choice Super Awards kwamen er enkele verrassende winnaars uit de bus. Maar het was dankzij de coronacrisis dan ook geen normaal filmjaar.

Het evenement - dat werd gepresenteerd door Kevin Smith en Dani Fernandez - vond plaats op 10 januari. De awards draaien om science fiction, fantasy, horror, actie, animatie en dus superhelden. Dat begrip wordt behoorlijk opgerekt, want ook gameverfilmingen en animatiefilms staan tussen de genomineerden.

Black Mask
De beste superheldenfilm van 2020 was volgens de stemmers The Old Guard. Deze werd gebaseerd op de gelijknamige strip van Greg Rucka. De film verslaat met deze titel Birds of Prey, Secret Society of Second-Born Royals, Sonic the Hedgehog en Superman: Man of Tomorrow.

De prijs voor beste superheld-acteur ging naar Ewan McGregor. Hij kreeg de eretitel voor zijn rol als Black Mask in Birds of Prey. In deze categorie waren ook Skylar Astin, Jim Carrey, Chiwetel Ejiofor en Ben Schwartz genomineerd.

Harley Quinn
Ten slotte was er ook aandacht voor de beste superheld-actrice. Die werd verzilverd door Margot Robbie voor haar rol als Harley Quinn. Zij werd verkozen boven Charlize Theron, Jurnee Smollett, Peyton Elizabeth Lee en KiKi Layne.

Het valt op dat alle genomineerden uit slechts 5 films komen. Laten we hopen dat het aanbod volgend jaar iets groter is.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SoloSlim

Avatar

Armtierlijk als deze moet winnen.
Hopen op ....

Bigds9fan

Avatar

Dat is geen superhelden film.

NieuwsFilm

meest populair